Revelion în Poiana Braşov, mai scump decât un sejur în Dubai. Suma exorbitantă cerută unor români

Revelion în Poiana Braşov, mai scump decât un sejur în Dubai. Suma exorbitantă cerută unor români

În perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, tarifele pentru un sejur de trei zile de Revelion la Poiana Brașov sunt exorbitante. Cu aceeași sumă pe care un român ar trebui s-o scoată din buzunar pentru a se caza în liniștita poiană, acesta ar putea la fel de bine să meargă șapte zile în Dubai, cu cazare la un hotel de patru stele, în aceeași perioadă din an. Cifrele din rândurile de mai jos te vor șoca.

Revelion în Poiana Braşov, mai scump decât un sejur în Dubai

Românii care au rămas pe dinafară cu planurile de Revelion trebuie să știe că prețurile au luat-o razna deja, cum, de altfel, se întâmplă în fiecare an în perioada sărbătorilor de iarnă. Tarifele pentru un sejur în Poiana Brașov, spre exemplu, au crescut incredibil de mult, adresându-se doar românilor cu parale.

Aruncând o privire pe booking.com, observăm că suma pe care un român trebuie să o plătească pentru un sejur de trei zile în Poiană este egală cu cea percepută pentru un sejur de șapte zile în Dubai, cu o cazare la un hotel de patru stele, în aceeași perioadă.

Prețul din Poiana Brașov include trei nopți de cazare într-o cameră dublă deluxe, cu două paturi king-size. Camera are și balcon. Hotelul este de patru stele, iar micul dejun este inclus.

Important de precizat că prețul este același atât pentru o singură persoană, cât și pentru patru. Cu alte cuvinte, costul reprezintă, de fapt, prețul camerei pe noapte.

Citește și: Meteo ANM pentru Crăciun și Revelion. Surpriză de proporții în termometre, pe final de 2021

Suma exorbitantă cerută unor români

Cel mai mare preț din stațiune, perceput pentru perioada mai sus menționată, este de 12.000 de lei. Alte unități de cazare oferă condiții asemănătoare cu cele descrise la prețuri cuprinse între 5.000 și 6.000 de lei, bani cu care un român poate merge o săptămână în destinații exotice, la hoteluri de trei sau chiar patru stele.

De exemplu, un sejur de șapte zile în Dubai, cu plecare pe 30 decembrie, costă aproximativ 1.600 de euro de persoană, cazarea fiind la un hotel de patru stele.

Potrivit informațiilor oferite de platforma de rezervări, circa opt unități de cazare de patru stele din Poiana Brașov sunt în prezent complet rezervate, astfel că doar 12% din capacitatea de cazare listată pe booking.com în această staţiune mai e disponibilă.

Prețurile uriașe din perioada Revelionului cuprind și costurile pe care le au unitățile de cazare cu organizarea petrecerilor pentru seara dintre ani. În funcție de fiecare hotel în parte pot fi oferite concerte live, masa festivă, acces la spa, precum și alte facilităţi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI