Reușită uriașă pentru Irina Begu. A câștigat finala de la Palermo

Reușită uriașă pentru Irina Begu. A câștigat finala de la Palermo
Irina Begu a câștigat finala de la Palermo. Cum a reușit jucătoarea româncă de tenis să se impună în fața adversarei italience.

Victorie uriașă pentru jucătoarea româncă de tenis Irina Begu! Sportiva a câștigat, duminică, 24 iulie, turneul WTA 250 de la Palermo. Aceasta a învins-o pe adversa sa italiancă, Lucia Bronzetti, în două seturi, 6-2, 6-2. Turneul câștigat de jucătoarea româncă este dotat cu premii totale de peste 200.000 de euro.

Irina Begu a câștigat finala de la Palermo

Înainte de meciul din finala de la Palermo, Irina Begu se clasa pe locul 45 WTA. Jucătoarea româncă de tenis a reușit să marcheze, duminică, o nouă victorie. Tenismena a câștigat turneul WTA 250. Este al cincilea titlu WTA câștigat de către româncă de-a lungul carierei sale.

Alte premii WTA câștigate de către Irina Begu au fost câștigate în anul 2012 la Taşkent, trei ani mai târziu la Seul, în anul 2016 la Florianopolis și în anul 2017 la București. Irina Begu a mai jucat finale la Budapesta, Marbella (ambele în 2011), Moscova (2014) şi Cleveland (2021), potrivit Agenției Naționale de Presă.

Înainte de a juca cu Lucia Bronzetti și după ce a învins-o pe spaniola Sorribes Tormo, locul 41 WTA, în trei ore şi 12 minute, românca a declarat:

„Sunt fericită că am reușit să câștig, a fost o luptă dificilă! În primul set nu am fost calmă deloc, am făcut multe greșeli și nu am pus prea multe mingi în teren. Dar în seturile doi și trei am jucat mai agresiv, am luat mingea mai repede. Mi-au rămas puține cuvinte acum… Mă aștept ca fanii să țină cu ea în finală (n.r. – cu Lucia Bronzetti), dar am experiență, sunt de mulți ani în circuit și voi încerca să joc cel mai bun tenis.”

Cum s-a impus Irina Begu în fața Luciei Bronzetti

În vârstă de 31 de ani, locul 45 WTA, Irina Begu s-a impus total în fața jucătoarei italience Lucia Bronzetti, în vârstă de 23 de ani, locul 78 WTA. Sportiva româncă a câștigat turneul, după o oră și 33 de minute.

În primul set, Irina Begu a reuşit patru ghemuri la rând la scorul de 1-1, câştigând cu 6-2. În actul secund, sportiva a început cu 3-0 şi s-a impus, până la urmă, tot cu 6-2, încheind cu un as.

Câți bani va încasa Irina Begu pentru calificarea în finala turneului de la Palermo? Pentru prezenţa sa în finala de la Palermo, Irina Begu va primi 15.922 de euro şi 180 de puncte WTA. Suma este independentă de valoarea premiului final, obținut în urma câștigării finalei de duminică.