Reușită majoră pentru București în 2022. În ce top senzațional a reușit să intre cu 68.73 din 100

Reușită majoră pentru București în 2022. În ce top senzațional a reușit să intre cu 68.73 din 100
Cele mai bune capitale europene pentru gurmanzi. Reușită majoră pentru București în 2022

Reușită majoră pentru București în 2022. Atunci când ne planificăm sejururile într-o țară străină, trebuie să recunoaștem, mâncarea este un factor important. Știind care este cea mai bună zonă din Europa în ceea ce privește mâncarea poate fi un factor decisiv. Mai ales pentru iubitorii de mâncare, atunci când își aleg următoarea călătorie. Pentru a face decizia mai ușoară, cei de la Uswitch au descoperit care sunt capitalele europene cele mai bune pentru gurmanzi în cadrul celei mai recente cercetări. În topul realizat vorbim de o reușită majoră pentru București în 2022. În cele ce urmează aflăm în ce top senzațional a reușit să intre cu 68.73 din 100.

Cele mai bune capitale europene pentru gurmanzi. Reușită majoră pentru București în 2022

Să mergi în vacanță este minunat din diferite motive. Să te poți relaxa pe plajă cu o băutură răcoroasă și proaspătă în mână. Să explorezi ruine antice sau să pleci în aventuri în sălbăticie. Pentru iubitorii de mâncare, este vorba despre mese și gustări gustoase.

Pentru a vă planifica mai ușor următoarea călătorie sau chiar pentru a vă oferi inspirație pentru următoarea locație de domiciliu, Uswitch a descoperit cele mai bune capitale europene pentru gurmanzi.

Au făcut acest lucru prin cercetarea datelor brute de pe Tripadvisor înainte de a colecta rezultatele și de a crea un index. În acest index, au analizat ratingurile pentru:

  • Vegetariene
  • Cafe
  • Pub-uri
  • Fast food
  • Brunch
  • Preț mediu
  • Numărul de restaurante

Top 10 capitale europene pentru iubitorii de mâncare

Dacă sunteți un fan al mâncării la prețuri rezonabile, dar delicioase, mergeți la Atena, în Grecia. Numai în oraș există peste 1.000 de restaurante din care puteți alege, iar la periferie sunt chiar mai multe. Nu vei fi dezamăgit nici dacă alegi să iei masa la o cafenea mică și pitorească, deoarece aceste locații au o medie impresionantă de 9 din zece. Dacă vreți să vă faceți un buget pentru mesele dumneavoastră, vă puteți aștepta să plătiți în jur de 19,26 dolari pe masă.

Belgradul nu este o alegere rea nici pentru gurmanzi. Cu un scor general de 83,06 din 100, această capitală sârbă este cel mai bine cotată pentru pub-urile sale. Acestea au obținut un scor de 9,05. Costul mediu al mesei este și el puțin mai ieftin decât la Atena, cu 18,48 dolari.

Căutați ceva rapid pentru a mânca pe drum? Mergeți în Sofia, capitala Bulgariei! Este una dintre cele mai bune pentru mâncarea rapidă. Sofia a primit o medie de 9,02 din 10. Și cafenelele merită cu siguranță o vizită. Au primit, de asemenea, un punctaj foarte bun.

Tirana, Valletta și Lisabona sunt toate locuri excelente pentru brunch pentru cei care iubesc să își ia timp pentru a socializa. Mai ales pentru cei care iubesc să mănânce bine și să mai și doarmă până târziu. Toate cele trei capitale au un punctaj general în limitele a 70 din 100.

Capitalele central-europene Bratislava (Slovacia) și Zagreb (Croația) sunt alte două locații cu opțiuni de calitate pentru gurmanzi. În timp ce Zagreb coboară sub 70 cu scorul său general (68,76), compensează cu vârf și îndesat prin cafenelele sale foarte bine cotate.

Top 10 este completat de București. Capitala noastră a obținut un scor general de 68,73 din 100. Are cele mai mari punctaje la calitatea cafenelelor. Este o reușită majoră pentru București în 2022, confom Uswitch.

Atât în ceea ce privește atmosfera, cât și mâncarea în sine, și la fast-food. Așadar, fie că ești o persoană căreia îi place să ia masa în clădiri fermecătoare sau vrei doar să iei o gustare rapidă, Bucureștiul le are pe amândouă acoperite.

În ce top senzațional a mai reușit să intre Bucureștiul

Tot cei de la Uswitch au realizat și un top al localurilor unde se mănâncă, preponderent, preparate vegetariene. În acest top, Bucureșt ocupă un loc 6, cu un rating de 8.73. Nu este ușor să găsești un loc care să servească mâncare vegetariană la fel de delicioasă ca și celelalte mâncăruri din meniu.

În același top apare și Belgrad. Conform jurnaliștilor de la Uswitch, este cel mai bun oraș din Europa pe care să îl treci pe lista de dorințe dacă vrei o bucătărie vegetariană gustoasă. Deși bucătăria tradițională sârbă este destul de încărcată cu carne, restaurantele, cafenelele și alte localuri au obținut o notă medie de 8,85 pentru mesele vegetariene bogate în proteine și nutritive, care nu se zgârcesc la gust.

Reușită majoră pentru București în 2022, în topul celor mai ieftine capitale pentru gurmanzi

Dacă călătoriți cu un buget redus, acestea sunt locurile potrivite pentru dumneavoastră. Pe lângă Skopje, în Macedonia de Nord, Belgradul, Bratislava, Vilnius și Atena, care sunt alte locații cu un preț accesibil pentru gurmanzi, Bucureștiul apare iar în top 6 cu  un cost mediu de 20 de doari. Costul mediu al meselor în aceste locuri va fi de aproximativ 19- 20 de dolari, cel mai ieftin fiind de 18,99 dolari în capitala slovacă.

La topul general Bucureștiul, așa cum spuneam la început, apare în TOP 10, cu 68.73 de puncte, cu alte cuvinte putem repeta că este o reușită majoră pentru București în 2022.