Rețete pentru masa de Paște. 5 idei geniale pentru a prepara carnea de miel corect
Masa de Paște aduce agitație în sufletele tuturor celor pasionați de bucătărie, dar și de tradiție. De regulă, enoriașii mănâncă în noaptea de Înviere drob de miel, ouă roșii, ciorbă de miel, friptură de miel, iar ca dulciuri cozonac și pască. Iată idei de rețete pentru a încununa cea mai importantă sărbătoare din an.
Rețete pentru masa de Paște. Idei pentru a prepara carnea de miel corect
Drob de miel
În mod tradițional, pregătindu-se pentru sărbătorile pascale, credincioșii ortodocși sacrifică un miel, lucru care simbolizează jertfa lui Hristos pentru mântuirea neamului omenesc.
Ingrediente:
- 500 de g de organe de miel
- șase ouă
- două legături de ceapă verde
- doi morcovi fierți
- doi gogoșari
- opt ouă de prepeliță
- măsline verzi
- o legătură de pătrunjel verde
- o foaie de dafin
- ienibahăr
- oregano
- sare de mare
- piper boabe mozaic
Mod de preparare:
Pune organele de miel la fiert în apă rece alături de câteva boabe de piper și foi de dafin. Ține oala pe aragaz pentru 40 de minute. Separat, pune la fiert morcovii în apă cu sare, iar într-o altă cratiță fierbe ouăle de prepeliță. După ce toate sunt gata, ia organele, lasă-le un pic la răcit și toacă-le mărunt.
Pentru a îndeplini acest pas poți folosi și un robot de bucătărie. Pune peste acestea ceapa, morcovii, măslinele și gogoșarii, apoi amestecă bine. Pune într-un vas prapurele, puțină compoziție, ouăle fierte, aliniate de-a lungul tăvii, încă o porție de compoziție și acoperă cu prapurele.
Friptură de miel cu bere
Ingrediente:
- o coastă de miel
- o cutie de bere sau vin
- două crenguțe de rozmarin
- o căpățână de usturoi
- două foi de dafin
- 50 de ml de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune uleiul și coasta de miel într-o tavă și separat fă un baiț din frunze de rozmarin tăiate, usturoi, sare, piper, bere și foi de dafin. Compoziția se pune peste carne, iar tava se bagă la frigider și se ține peste noapte. A doua zi, bagă tava la cuptorul preîncălzit la 210 grade Celsius. Ia din zeamă și toarnă peste carne în timpul coacerii. La sfârșit trebuie să fie rumenită în exterior și suculentă în interior. Poftă bună!