04 iul. 2024 | 10:49

Rețetă veche de gogoșari în sos de muștar pentru iarnă. Ingredientul delicios care dă tot gustul bun de țară

Sfaturi Culinare
Rețetă veche de gogoșari în sos de muștar pentru iarnă. Ingredientul delicios care dă tot gustul bun de țară
Gogoșari în sos de muștar

Gogoșarii nu lipsesc niciodată din cămara gospodinelor. Cei în oțet sunt renumiți, dar mai puțini știu de gogoșarii în sos de muștar. Aflați în rândurile următoare cum se fac, pas cu pas.

Rețetă de gogoșari în sos de muștar

Gogoșarii în sos de muștar sunt foarte gustoși, iar rețeta este foarte simplă și nu ar trebui să dureze mai mult de jumătate de oră. Pentru aceasta veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg gogoșari
  • 150 g muștar, iute sau normal, la alegere
  • 100 g zahăr
  • 100 ml oțet de vin 9 grade
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 linguriță de boabe de piper
  • 2 lingurițe de sare grunjoasă neiodată

Citește și: Gogoșari în oțet după rețeta bunicii. Cât trebuie să-i fierbi înainte de a-i pune la borcan, așa rezistă toată iarna

Mod de preparare

Începem prin a spăla și a curăța foarte bine gogoșarii de cotoare, semințe și nervuri, după care îl tăiem în feliuțe mici, de 2-3 cm. Mai apoi, într-un vas încăpător punem muștarul, zahărul, oțetul, foile de dafin și piperul boabe.

Amestecăm foarte bine și așezăm vasul pe foc. Lăsăm totul să fiarbă timp de circa 10 minute, la foc mediu sau până începe să prindă consistență. După, adăugați gogoșarii, sarea și acoperiți oala cu un capac.

Este posibil să vă pară că sunt prea mulți gogoșari pentru sosul preparat, însă aceștia se vor înmuia și vor lăsa destul lichid. Continuați fierberea, însă fără capac, încă 10 minute sau până când lichid a scăzut și a început să se îngroașe.

Borcanele în care punem gogoșarii trebuie să fie bine spălate și sterilizate. Îi punem fierbinți, dar nu stingem focul până când nu am terminat de pus toată compoziția, pentru a rămâne fierbinți până la ultima lingură.

Acoperiți borcanele cu un prosop gros sau o păturică și lăsații să se răcească până a doua zi la temperatura camerei. Astfel veți avea gogoșari în sos de muștar, foarte gustoși, ușor crocanți, dulci acrișori și cremoși. Poftă bună!

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
O zodie va trece printr-o lecție karmică intensă la final de 2024, care îi va aduce multă suferință. Se va afla la răscrucea destinului, va fi nevoită să-și confrunte greșelile din trecut și să plătească pentru ele
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Crăciun. Zodii care își fac un tatuaj anul viitor. Își doreau de multă vreme
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Se montează obligatoriu pe mașini. Ordin pentru 2025. Nu mai poți circula după 21 februarie
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Anunț privind PENSIILE din 2025! Cum se MAJOREAZĂ de FAPT
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro