Gogoșarii nu lipsesc niciodată din cămara gospodinelor. Cei în oțet sunt renumiți, dar mai puțini știu de gogoșarii în sos de muștar. Aflați în rândurile următoare cum se fac, pas cu pas.
Gogoșarii în sos de muștar sunt foarte gustoși, iar rețeta este foarte simplă și nu ar trebui să dureze mai mult de jumătate de oră. Pentru aceasta veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Începem prin a spăla și a curăța foarte bine gogoșarii de cotoare, semințe și nervuri, după care îl tăiem în feliuțe mici, de 2-3 cm. Mai apoi, într-un vas încăpător punem muștarul, zahărul, oțetul, foile de dafin și piperul boabe.
Amestecăm foarte bine și așezăm vasul pe foc. Lăsăm totul să fiarbă timp de circa 10 minute, la foc mediu sau până începe să prindă consistență. După, adăugați gogoșarii, sarea și acoperiți oala cu un capac.
Este posibil să vă pară că sunt prea mulți gogoșari pentru sosul preparat, însă aceștia se vor înmuia și vor lăsa destul lichid. Continuați fierberea, însă fără capac, încă 10 minute sau până când lichid a scăzut și a început să se îngroașe.
Borcanele în care punem gogoșarii trebuie să fie bine spălate și sterilizate. Îi punem fierbinți, dar nu stingem focul până când nu am terminat de pus toată compoziția, pentru a rămâne fierbinți până la ultima lingură.
Acoperiți borcanele cu un prosop gros sau o păturică și lăsații să se răcească până a doua zi la temperatura camerei. Astfel veți avea gogoșari în sos de muștar, foarte gustoși, ușor crocanți, dulci acrișori și cremoși. Poftă bună!