Rețeta unui desert ieftin și bun. Gogoși pufoase umplute cu ciocolată
Cine nu iubește gogoșile? Mai ales dacă sunt umplute cu ciocolată, invitații tăi vor pleca extrem de fericiți de la masa organizată de tine. Cum să le faci simplu și rapid? Iată cea mai bună rețetă!
Rețetă pentru gogoși umplute cu ciocolată
Timpul de preparare: 02:30 min/ Costul ingredientelor penru 6-7 portii: 19 Lei
Ingrediente: 250g faină, 100 ml lapte, 1 ou, 7g drojdie, 50ml apă căldută, 1 praf de sare, 40g zahăr, esentă de vanilie, 30g unt
Mod de preparare: Amestecă într-un castron apa caldă cu drojdia și zahărul și lasă aproximativ 10 minute la loc cald să se activeze drojdia. Între timp, amestecă oul cu laptele și esența de vanilie într-un castron separat. Toarnă laptele peste amestecul de drojdie și omogenizează, ulterior pune câteva linguri de făină și amestecă bine până se combină toate ingredientele. Presară puțină sare, pune untul și omogenizează din nou. Treptat, trebuie să încorporezi făina până aluatul se îngroașă, dar nu trebuie să fie lipicios. Scoate aluatul pe masă și presară făină pentru a te putea „juca” cu el. Frământă-l bine preț de încă 10 minute și lasă-l la crescut trimp de 2 ore într-un castron acoperit cu un prosop de bucătărie. Încinge ulei într-o tigaie adâncă, ia bucățele mici de aluat, pune în mijloc 1-2 bucăți de ciocolată și formează o bilă, închizând astfel coca. (Sursa: delicatese.net)
Altă rețetă
Ingrediente
1 ou
40g unt
20g drojdie
180 ml lapte caldut
30 ml apa calduta
un varf de sare
400 g faina
ulei pt.prajit
100 g ciocolata
2 linguri frisca
Poți folosi modul de preparare de mai sus! De asemenea, le poți forma altfel, rotunde cu o gaură în mijloc, perfect rotunde tăiate cu o formă sau făcute cu ajutorul unei linguri. Pentru un plus de gust, topește ciocolată sub un vas de apă și pune puțină frișcă de gătit peste. Lasă câteva minute să se răcească și toarnă toping-ul peste gogoșile preparate.