Rețetă tradițională de sarmale, ca la bunica acasă. Secretul gustului autentic e acesta
Ne pregătim de sărmăluțe! A mai rămas doar o zi până la Crăciun și gospodinele au toate ochiurile de la aragaz sufocate de oale, pentru a pregăti mâncărurile tradiționale ce le vor servi oaspeților din acest an care le vor trece pragul. Cu siguranță, sarmalele sunt și ele în cuptor la această oră. Pentru cele care încă nu s-au apucat de ele, din lipsă de timp, a venit soluția. Nu vreun număr de telefon de la un restaurant pentru a face comandă, ci o rețetă simplă, care ”scoate” preparatul în numai 60 de minute.
Rețetă de sarmale. Secretul gustului tradițional
Ingrediente
- 1 kg pulpă de porc
- 0.5 kg fleică sau ceafă de porc
- 0,5 kg piept de curcan
- 70- 80 de foi de varză
- 3 cepe
- jumătate de morcov
- o felie de ţelină
- jumătate de păstârnac
- ½ kg pastă bulion de roşii
- 150 de gr. de orez
- condimente ( sare, piper, cimbru )
Mod de preparare
Taie ceapa mărunt și dă legumele pe răzătoarea mică. Călește ceapa în două linguri de ulei și o lingură de apă, la foc mic, până se înmoaie și devine sticloasă. Adaugă și legumele rase și lasă-le pe toate pe foc mic timp de 5 minute. Cât timp se răcește acest amestec, spală orezul și dă-l într-un clocot sau două. Toacă ingredientul de bază, carnea, și asezonează cu sare și piper după bunul plac. După ce orezul și legumele s-au răcit, amestecă totul bine până se omogenizează astfel încât ingredientele să-și întrepătrundă aromele. Acum puteți adăuga și lingurița de cimbru, dacă vă este pe plac acest condiment.
Ocupați-vă de varza murată. Este recomandat să o aveți pregătită dinainte. Foile de varză trebuie să fie, pe cât posibil, la aceeași dimensiune. Cu toate gata, mai rămâne doar să treceți și de următorul pas: asamblarea. Așezați în oală un strat de varză tocată și puneți și jumătate din pasta de bulion, după care așezați grijuliu sarmalele. Alternați straturile până ați scăpat de toate sarmalele și finalizați prin a stropi cu pastă de roșii, peste care e nevoie și de o cană cu apă călduță.
Indienii preparau, de asemenea, sarmale. Le înveleau în foi de dud și le umpleau cu carne de oaie
De sărbători, de pe masa românului nu pot lipsi sarmalele, iar gospodinele se laudă cu propria rețetă. Nu este chiar un preparat românesc. Indienii s-au gândit deja la sarmale încă de acum 4000 de ani, când le făceau în foi de dud, cu carne de oaie.