Sezonul cald îi face pe cei mai mulți să poftească la înghețată chiar și zilnic. Ea trebuie consumată cu moderație, iar nutriționiștii o recomandă cu siguranță pe cea făcută în casă. Deși ai crede că e dificil să prepari acest desert iubit în special de copii, nu este deloc așa. Nu ai nevoie să stai foarte mult timp în bucătărie și nici nu trebuie să cheltui bani pe multe ingrediente scumpe. De ce ai nevoie și cât de repede poți să faci înghețată la tine acasă?
Cu siguranță mulți oameni consumă cu mai multă poftă înghețata în timpul sezonului cald, dar ea se găsește în supermarket-uri în toate sezoanele.
Cu toate că este mai simplu să cumperi ce sortiment dorești, o variantă mai delicioasă și mai sănătoasă este să o faci chiar tu în casă.
Majoritatea gospodinelor se gândesc la faptul că poate este greu de făcut un astfel de desert, dar nu este deloc așa. Deliciul irezistibil al verii poate semăna mai mult cu desertul ca pe vremuri, care avea o altă aromă.
Pentru înghețată de casă cu lapte ai nevoie de: 1 l de lapte integral, 400 g de zahăr, 100 g de unt, 5 gălbenușuri și 1 linguriță de amidon.
Păstrează o cană cu lapte și restul pune-l la fiert într-o oară mare alături de unt. Mixează într-un alt vas gălbenușurile și zahărul, ulterior pune și amidonul până când vei obține o compoziție omogenă.
Adaugă mai târziu cana de lapte oprită la început. Peste compoziția aceasta pune laptele fiert și amestecă bine. După ce ai terminat, adaugă lichidul în cuve de înghețată și dă la congelator preț de 4-5 ore.
Cu siguranță la final te vei bucura de o înghețată ce îți va aduce aminte de copilărie și care îi va încânta și pe micuții tăi. Desigur că poți să faci și varianta de ciocolată, care este preferată de mai mulți.
Este recomandat să nu o scoți mai devreme din congelator pentru că are nevoie să stea la rece ca să se întărească. Poți să o ornezi cu rulouri umplute cu cremă de vanilie sau ciocolată, biscuiți sau bucăți de zahăr ars.
Cel mai simplu este să pui alături de ea fructele de sezon care să ofere un plus de aromă. Pentru o imagine mai spectaculoasă, amestecă înghețata cu fructe de pădure, timp în care ele o să se zdrobească și o să-și lase parfumul în crema ta de lapte sau ciocolată.