Rețetă special de varză murată cu carne de porc din Ardeal. Nu este deloc dificil să o pregătești. Trebuie, în schimb, să ai ceva timp liber la dispoziție pentru a ajunge la rezultatul potrivit. Gospodinele din Transilvania apelează la un ingredient deosebit pentru a oferi preparatului aromă intensă.
Vrei să prepari varză murată cu carne de porc, ca în Ardeal, însă nu știi cum să procedezi? Nici nu trebuie să-ți faci grij! În continuare îți vom dezvălui secretul folosit de gospodinele din această regiune a țării pentru a te bucura de un preparat de savoare absolută. Toți vor fi mulțumiți la final!
Gospodinele din Ardeal nu aromatizează mâncarea cu foi de dafin. În schimb, optează pentru alt condiment, anume semințele de chimen. Acestea au o aromă caldă, ușor dulce-amăruie. Întotdeauna trebuie prăjite pentru a atinge aroma optimă, de aceea vor fi puse în tigaie împreună cu untura.
Nu e nevoie să îți spunem prea multe, fiindcă vei descoperi cum trebuie să procedezi în rândurile de mai jos, când vei consulta lista ingredientelor necesare și modul de preparare.
Citește și: Ce să pui în pârjoalele pentru a ieşi pufoase. Ingredientul secret al gospodinelor din Moldova
Citește și: Ce trebuie să faci cu zeama de varză la final de februarie, e foarte utilă. Secretul care te ajută enorm
Mâncarea de varză murată cu carne de porc poate fi servită la masă imediat după ce a fost luată de pe foc, cu mențiunea să se răcească puțin. Se poate adăuga smântână și mămăligă sau poate fi așezată pe masă alături de alte preparate, în funcție de obiceiuri și gusturi. Poftă bună!