Jean Paler, actorul cu pensie de 1.600 de lei, nu mai știe cum să-și calculeze banii de la o lună la alta. La aflarea veștii că un kilogram de urzici a ajuns să coste, în această primăvară, 30 de lei, actorul și-a pus mâinile în cap.
”Incredibil, urzicile vor fi în meniul restaurantelor de lux la acest preț!”, a declarat Jean Paler, în exclusivitate pentru Playtech Știri. Comediantul ne-a dezvăluit și o rețetă delicioasă de urzici, învățată de la mama lui, în anii copilăriei sale.
Jean Paler se află în imposibilitatea de a mai putea cumpăra urzici din piață, prețurile afișate pe tarabe punându-l pe fugă. Reporterii Playtech Știri au fotografiat ieri prețurile la urzici, dar și la carne, dintr-o vestită piață bucureșteană. Și, surpriză, carnea este ceva mai ieftină!
Comediantul Jean Paler a luat atitudine, în stilul său caracteristic, făcând haz de necaz:
”Urzicile conțin fier, probabil că fierul s-a scumpit la bursă, pe piața metalelor. Păi, cum să dai 30 de lei pe un kilogram de urzici? Ai nevoie de două kilograme, căci după ce le-ai fiert, rămân cam 400-500 de grame. Pentru două porții dai 60 de lei. Păi, în scurt timp, vom vedea urzicile în meniul restaurantelor de lux. Și, când te gândești că, în urmă cu ceva vreme, erau mâncarea săracului… Trist!”.
În condițiile în care verdețurile de primăvară s-au scumpit enorm și nu își mai permite să le cumpere din piață, Jean Paler a găsit o variantă, de a păstra, totuși, în meniu, gustoasele urzici, bogate în vitamine și care dau vigoare organismului.
”Nu-mi rămâne decât să merg la cules, în pădure, aici, în Sinaia, unde locuiesc, dar urzicile cresc și pe marginea drumului. O să merg cu sacul în spinare, cu fiica mea, o să culegem și leurdă. Sac să ai, în care să le bagi, și sunt gratis!”, a spus Jean Paler, în exclusivitate pentru Playtech Știri.
Jean Paler a învățat încă din anii copilăriei să prepare urzicile. El ne-a împărtășit rețeta, învățată de la mama lui, care a fost o gospodină extraordinară.
”Îmi amintesc că mama ne gătea urzici. Și eu fac în fiecare an, am învățat-o și pe fiica mea să le prepare. După ce le spăl, le curăț de codițe, le fierb și la toc mărunt. Eu pun în ele usturoi pisat, dar și vreo două cepe, ca să le dea savoare, să nu mai aibă acel gust pregnant de urzici.
Pentru musafiri, pe masă, se mai pun un bol cu smântână sau cu iaurt și mămăliguță caldă”, a mai spus Jean Paler, exclusiv pentru Playtech Știri.
Jean Paler este unul dintre actorii cu cea mai jenantă pensie din showbiz. Acesta menționa, într-un alt interviu pentru Playtech Știri:
”Fiica mea îmi gătește. Îmi face ciorbițe și tocănițe. Și fiul meu mă ajută mereu. Eu primesc, după majorarea pensiilor, suma de 1.600 de lei lunar.
Dacă nu calculezi acești bani de pensie matematic și nu strângi cureaua, până la ultima gaură, în două săptămâni nu mai ai nimic”.