Rețeta simplă de vară pentru chec de vișine. Ingredientele care nu au voie să lipsească
Checul cu vișine din grădină este un deliciu în această perioadă. Rețeta este foarte simplă și ușoară. Există câteva ingrediente care nu trebuie să lipsească pentru ca desertul să fie unul de nota 10. Care sunt acestea și cum poți să faci acest preparat? O să îi impresionezi cu siguranță pe invitați.
Rețetă simplă pentru chec cu vișine
Pentru mulți dintre noi checul cu vișine câștigă detașat în topul prăjiturilor din copilărie. Supermarket-urile nu erau pe atunci pline de dulciuri cum sunt acum, iar manele și bunicile preferau să taie pofta de dulce cu un desert făcut în casă.
Desigur că timpul era prețios, așa că nu alegeau rețete care să le țintuiască în bucătărie, ci unele care să fie cât mai econome și rapide. Cei care stau la curte sunt și mai fericiți pentru că se pot folosi de propriile fructe.
De asemenea, este un preparat pufos și potrivit pentru vară. Este foarte ușor de făcut, dacă respecți întocmai pașii și ai grijă la ingredientele pe care le folosești și care să fie de calitate. Deși pare banal, checul cu vișine le va câștiga detașat inima invitaților tăi pentru că sigur îi vei împăca pe toți cu această alegere.
- Ingrediente:
200 de grame de faină
200 de grame de vișine fără sâmburi
150 de grame de zahăr
ouă
125 de ml de lapte
100 de grame de unt
o esență de vanilie
un praf de sare
o linguriță de praf de copt
Mod de preparare
Spală vișinele, elimină codițele și scoate sâmburii. E foarte important să elimi toată zeama pentru a nu strica aluatul, așa că lasă vișinele la scurs și asigură-te că sunt gata de pus în compoziție.
Dacă nu ai timp, lasă fructele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt preț de 7-10 minute la cuptor la 170 de grade, iar mai apoi lasă-le să se răcească. Amestecă făina cu zahărul și lingurița de praf de copt, mai apoi adaugă ingredientele lichide sau moi precum: lapte, unt, vanilie.
Omogenizează-le bine de tot și mai apoi adaugă vișinele. Pune totul la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade. E important să aștepți să se răcească complet, mai apoi să tapetezi blatul cu zahăr pudră și să tai în bucăți desertul.
Poți să o servești cu mai multe fructe alături sau cu înghețată care să împrospăteze și mai mult preparatul. Ar fi o alegere perfectă o cupă de înghețată de mentă sau poți merge pe clasic și să alegi vanilia.