Salamul de biscuiți e unul din preparatele care ne aduc aminte de copilărie. Deși pare foarte simplu de preparat, există câteva detalii care-ți pot pune bețe în roate. Care e secretul pentru a avea un desert ca la bunica?
Ce e simplu poate să-ți pună bețe-n roate. Deși e unul din cele mai cunoscute și uloare preparate dulci, există multe persoane care nu-l prepară în mod corect, motiv pentru care acesta se rupe sau nu are o consistența potrivită pentru tăiat.
Nu e de ajuns să îl ții la rece pentru a prinde forma dorită, trebuie să respecți întocmai cantitățile și să nu exagerezi cu ingredientele de „umplutură” precum: fructe confiate, alune de pădure sau rahat. Acesta trebuie totuși să fie „aerisit” și să aibă suficienți biscuiți, dar să se simtă și crema de cacao cu unt și diverse alte alimente.
Ingrediente:
500 g biscuiti clasici, populari
200 ml lapte
100 g zahar
150 g unt
2 linguri cacao
100 g stafide
esenta de rom
Pentru final:
3 linguri nuca de cocos
Alte ingrediente necesare:
nuca macinata
ciocolata
banana
Rupe în bucăți mici biscuiții, dar ai grijă să nu îi mărunțești prea tare. Pune la încălzit laptele, adaugă unt și lasă totul la foc mic. Ulterior, adaugă zahăr până când se încorporează bine în compoziție, apoi cacao. Amestecă totul și adaugă stafidele și esența de rom.
Dacă alegi să faci o prăjitură cu nucă, rahat sau doar cu ciocolată, e momentul să pui și ingredientele supriză alese. Ele sunt opționale și sunt după gustul fiecăruia. Amestecă treptat totul și lasă la cald până se înmoaie ușor biscuiții.
Întinde o foaie alimentară pe care să pui compoziția și pe care presari întâi nucă de cocos. Formează desertul în funcție de forma dorită, de cele mai multe ori pe rotund, ca un baton, mai apoi strânge tare la capete și pune-l la frigider. Lasă-l câteva ore bune la frigider ori chiar poate peste noapte, mai apoi e gata pentru tăiat și servit.
500 g biscuiti
150 ml apa
2 linguri cacao
3 linguri zahar
4 linguri apa
100 g margarina
stafide
2 linguri dulceata
esenta de rom