Această rețetă de brioșe este una dintre cele mai simple, rapide și gustoase rețete pe care le puteți face acasă. Se fac ușor și sunt pufoase și oricine le poate prepara. Nimeni nu refuză o brioșă și unii le iubesc încă din copilărie, chiar fără să știe ce gust au, ci doar le-au văzut în filmele americane, unde erau denumite ”cupcakes americane”
Acum ne putem face propriile brioșe, din ingrediente bune și proaspete, fără a mai fi nevoie să savurăm la brioșele văzute la televizor sau prin patiserii. Sunt foarte ușor de făcut, de aceea este păcat să nu le facem acasă, mai ales că nici nu durează mult să le prepari.
Pentru a prepara instant aceste delicioase brioșe avem nevoie de următoarele ingrediente pentru aluat:
Se sparg cele 3 ouă ouă într-un castron, peste ele se adaugă tot zahărul odată și se mixează pentru 2-3 minute, până când amestecul și-a crescut volumul de câteva ori. Apoi se adaugă arome, cum ar fi: lămâie și vanilie, după care se adaugă laptele și uleiul și se mai mixează câteva secunde.
Peste făină se pune praful de copt și sarea și se amestecă puțin pentru ca praful de să se distribuie uniform. Făina se pune peste amestecul din ouă, toată odată, apoi se mixează până totul devine omogen, cam 30 secunde, aluatul fiind gata.
Aluatul se va acoperi cu o folie din plastic și vasul se va pune la rece, minim o oră, dar poate fi ținut și peste noapte. Se procedează astfel pentru ca brioșele să fie moi și pentru că făina absoarbe foarte bine lichidele.
Modul de coacere al brioșelor este decisiv pentru a obține brioșe frumoase și înalte.
Cuptorul se preîncălzește la 250 grade Celsius. Aluatul se toarnă în forme de brioșe tapetate cu hârtiuțe speciale, astfel încât să fie pline cam pe trei sferturi.
Se dă tava la cuptor, apoi se dă cuptorul la 210 grade Celsius și se lasă la copt timp de 13-15 minute. Nu se deschide ușa cuptorului în timpul coacerii pentru ca să nu scadă temperatura. Creșterea frumoasă a brioșelor se datorează diferenței de temperatură dintre aluatul rece și cuptorul fierbinte.