Rețeta simplă a lui Jamie Oliver pentru blatul de tort. Mai ușor de atât nu există
Jamie Oliver te învață cum să pregătești cel mai simplu blat de tort. Dacă vrei să prepari ceva bun și dulce și nu ai timp să te duci la magazin, pentru a cumpăra ceea ce poftești, ce spui să îl pregătești chiar tu, în intimitatea propriului cămin? Cum sună cea mai simplă rețetă de blat de tort. Încearc-o și tu acum.
Cum să prepari cel mai simplu blat de tort, după rețeta lui Jamie Oliver
În plin sezon estival, românii dau iama în cofetării pentru a degusta un desert delicios, dulce și răcoritor. Chef Jamie Oliver dezvăluie secretul său pentru o rețetă de blat de tort care te va convinge să-l prepari chiar tu, la tine acasă, fără să mai dai banii pe cele din comerț.
Indiferent că preferi torturile glazurate, cu multă frișcă, ciocolată, caramel, cremă de lămâie sau mascarpone, aceste deserturi delicioase pot fi servite fără probleme în orice zi a săptămânii. Dacă nu vrei să aștepți ziua de naștere a cuiva sau celebrarea unui eveniment important, nu te teme.
Celebrul chef Jamie Oliver te învață cum să îți pregătești singur cel mai simplu blat de tort, pe care să-l ornezi după pofta inimii tale.
Ingrediente:
- 250 g unt
- 250 g zahăr
- 250 g făină care creşte singură
- 4 ouă
- coaja a 1/2 portocală
Mod de preparare:
Pentru început, trebuie să amesteci untul moale cu zahărul, apoi vei adăuga ouăle și făina. Încorporează ingredientele în aluatul de blat, cu ajutorul unui mixer sau al unui robot de bucătărie.
În continuare, vei tapeta o tavă de tort cu pereţi detaşabili cu hârtie de copt. Renumitul chef bucătar Jamie Oliver recomandă cantitățile ingredientelor acestei rețete pentru o tavă cu diametrul de 23 cm.
Blatul de tort se pune la cuptor pentru circa 20 de minute la o temperatură de 170 grade. Apoi, blatul se lasă la răcit, apoi se taie pe jumătate şi se umple cu cremă şi ingredientele favorită.
Chef Jamie Oliver te sfătuiește să încerci tortul cu cremă de lămâie, cremă de vanilie cu mascarpone şi zmeură. În situaţia în care nu găseşti făină care creşte singură, poți folosi aceeaşi cantitate de făină obişnuită, peste care vei adăuga un pliculeţ de praf de copt şi o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu.
Citește și Cheesecake fără coacere. Rețeta pentru un desert delicios preferat de mulți