Rețeta secretă de papanași a Laurei Cosoi. Ce ingrediente folosește vedeta, ies delicioși

Rețeta secretă de papanași a Laurei Cosoi. Ce ingrediente folosește vedeta, ies delicioși
Cum prepară Laura Cosoi papanașii?

Laura Cosoi este un ajutor de nelipsit în bucătăria unor gospodine. Aceasta vine în prim-plan cu diverse rețete ușoare și sănătoase în special pentru cei mai mici din casă. Celebra actriță a oferit acum doamnelor și domnișoarelor un alt mod de a prepara papanașii. Ce ingrediente folosește vedeta și care este secretul pe care l-a dezvăluit acum tuturor? Cu siguranță mulți dintre fani îi vor respecta pașii.

Rețetă de papanași: cum îi prepară Laura Cosoi?

Laura Cosoi adoră să gătească, iar pasiunea pentru bucate simple, gustoase și sănătoase au făcut-o să scoată o carte specială pentru zilele în care mămicile nu sunt foarte inspirate.

Cea mai importantă masă pentru cei mici este desertul. Actrița celebra a postat o nouă rețetă pe blog-ul ei. Mai exact, ea le-a arătat fanilor cum să prepare papanași cu kefir, pesmet și nucă.

Amintim că blondina a câștigat în anul 2015 premiul Best TV Chef Book-Europe, pentru volumul „Rămâi la masă?“, în cadrul concursului Gourmand World Cookbook Awards, din China.

  • Ingrediente

150 g griș,
1 gălbenuș de ou,
o lingură de sana sau kefir,
1/2 linguriță scorțișoară,
1/2 linguriță cardamon,
2 linguri esență vanilie,
3-4 linguri de miere (sau zahăr),
1 lingură unt,
1/2 cană pesmet,
3 linguri nucă măcinată,
un pliculeț zahăr vanilat (opțional).

Pas cu pas

Poți adăuga brânză de vaci în plus în compoziția ta pentru papanași, dar trebuie să folosești mai mult griș dacă faci asta pentru ca zerul să nu se lase. Ei pot fi serviți cu gem sau dulceață și smântână grasă sau mai slabă.

Este important să lași aluatul făcut cel puțin 10 minute la frigider. În felul acesta toate aromele se combină și vei putea face mai ușor biluțele pentru prăjit. Este recomandat să le coci la cuptor sau să le scurgi pe un șervețel de bucătărie dacă vrei să scapi de surplusul de ulei.

  1. La foc mic, într-o oală se pune sana,
  2. Se amestecă constant și când începe să se separe se adaugă grișul treptat, în ploaie,
  3. Apoi se adaugă cardamonul, scorțișoara, vanilia, gălbenușul bătut și mierea,
  4. Se amestecă la foc mic până când compoziția devine omogenă și relativ groasă, ca pentru o mămăligă mai tare,
  5. Apoi se ia de pe foc și, într-o altă tigaie, se pune untul, apoi pesmetul, nuca și zahărul vanilat.
  6. În continuare se amestecă continuu până compoziția capătă o culoare rumenie,
  7. Imediat după, cu o lingură se ia din oală compoziția și se fac niște bile pe care le tragi în pesmet.