Rețeta secretă de cartofi prăjiți ca la McDonald’s. Cât de simplu este să îi faci acasă
Faimoșii cartofi prăjiți de la McDonald’s sunt, probabil, cei mai populari și apreciați cartofi din lume. Crocanți, aurii, sărați și extrem de gustoși, rețeta lor a fost ținută sub secret, de-a lungul generațiilor. Gospodinele sunt de părere că au găsit trucul genial prin care și tu poți obține cartofi prăjiți ideali, ca cei serviți la celebrul lanț de restaurante de tip fast-food.
Cum să faci cartofi prăjiți ca la McDonald’s
Indiferent cât de pretențios ai putea fi, cu privire la preferințele tale culinare, un lucru este cert. Toată lumea adoră cartofii prăjiți de la McDonald’s.
Dacă ești curios cum poți obține același gust unic al cartofilor, tot ce trebuie să faci este să urmezi rețeta de mai jos. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, precum:
- 2 cartofi roșii de mărime medie;
- un sfert de ceașcă de sirop de porumb;
- o ceașcă și jumătate de apă;
- 6 ceșcuțe de ulei de arahide;
- un sfert de ceașcă de grăsime/untură de vită;
- 2 lingurițe de sare, în funcție de gust;
- un sfert de linguriță de bulion de vită granule (opțional).
Secretul care le dă un plus de savoare
Acum că ai pus laolaltă toate ingredientele de care ai nevoie, te poți apuca, în voie, de rețetă. Pentru început, vei spăla foarte bine cartofii și îi vei curăța de coajă. Apoi, cartofii se taie în felii subțiri, nu mai groase de 0,6 centimetri și mai lungi de 10-15 centimetri.
Într-un castron de dimensiuni medii, vei amesteca apa cu siropul de porumb. Specialiștii te sfătuiesc să încorporezi cum trebuie siropul de porumb, pentru ca rețeta să fie un adevărat succes. În continuare, vei adăuga feliile de cartofi în apa îndulcită. Apoi, îi lași la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră.
În timp ce ai pus cartofii la înmuiat, vei încălzi uleiul de arahide într-o tigaie adâncă sau oală, până când temperatura va ajunge la 190 de grade Celsius.
Vei scoate cartofii din apa cu sirop de porumb și îi vei pune la scurs, într-un loc uscat. Acum urmează partea distractivă, în care îi prăjești, cu grijă, în tigaia încinsă, timp de 1 – 2 minute.
Cartofii prăjiți se scot din tigaie, după ce au căpătat o nuanță aurie. Mai departe, îi vei așeza pe șervețele de bucătărie, ca să se scurgă de ulei. Apoi, secretul este să pui cartofii la frigider pentru circa 10-15 minute.
Între timp, vei adăuga grăsimea de vită în uleiul de arahide. Amestecul se încălzește până ajunge la 200 de grade Celsius. Scoți cartofii din frigider și îi pui, din nou, la prăjit în uleiul fierbinte cu grăsimea de vită, pentru vreo 6 minute. La final, scurgi cartofii de ulei și îi pui într-o farfurie mare sau un bol. Poftă bună!