În perioada Postului Mare, gospodinele se întrec în a găsi rețete cât mai diverse și delicioase, pentru a satisface toate gusturile membrilor familiei. Dacă îți place pateul de post, iată câteva opțiuni care te vor face să te lingi pe degete.
În cazul în care vrei să mănânci ceva bun și gustos, dar te-ai plictisit de rețelele clasice, internauții au găsit câteva opțiuni savuroase pentru iubitorii de pate de post.
Este vorba despre o pastă extrem de gustoasă, care se prepară extrem de simplu. Tot ce trebuie să faci este să amesteci în robotul de bucătărie ingrediente precum fasole albă, 2 căţei de usturoi, zeamă de lămâie, muştar, ulei de măsline, sare de mare, piper negru şi puţină curcumă.
Dacă vrei să încerci un preparat puțin mai sofisticat, poți încerca oricând să amesteci în robotul de bucătărie linte fiartă (sau conservă) cu ulei de măsline, sare, piper, puţină zeamă de lămâie, usturoi, curry şi cimbru. Poți încerca pateul pe pâine sau cu o felie de ardei gras.
Citește și Când nu se consumă oțet în Postul Paștelui. Greșeala pe care o fac mulți români
Pentru această rețetă, vei avea nevoie de conopidă fiartă cu mei fiert, ulei de măsline, sare, piper, usturoi şi boia iute sau afumată. Pasta rezultată se întinde pe o felie de pâine. Poftă bună.
Se pune o jumătate de cană cu seminţe de floarea-soarelui la înmuiat în apă, de seara până dimineaţă. Apoi se amestecă în blender cu ardei capia, boia afumată, sare, piper şi un căţel de usturoi. Crema rezultată va avea un gust unic și delicios.
Unul dintre preparatele favorite ale românilor, poți încerca un pate de ciuperci și nuci. Tot ce trebuie să faci este să înăbuși ciupercile cu multă ceapă și tarhon.
Apoi, le vei mixa în robotul de bucătărie împreună cu un pumn de nuci coapte. Asezonezi totul după gust cu sare, piper, fulgi de ardei iute și tarhon uscat.
Citește și Adevărul despre pateul vegetal de post. Ce conține, de fapt, și cât de periculos este