12 oct. 2023 | 22:03

Rețeta pentru cel mai bun pui turcesc cu cartofi. Ingredientele care îi dau gustul perfect

Diverse
Rețeta pentru cel mai bun pui turcesc cu cartofi. Ingredientele care îi dau gustul perfect
Rețeta pentru cel mai bun pui turcesc cu cartofi. Ingredientele care îi dau gustul perfect

Puiul turcesc cu cartofi este un preparat delicios și aromat. Poate părea ușor de pregătit, dar nu este tocmai floare la ureche. Află toate secretele despre acest preparat și vezi ce trebuie să faci ca să iasă ca la carte. Toți cei care vor gusta te vor complimenta peste măsură.

Cea mai tare rețetă de pui turcesc cu cartofi

Bucătăria turcească este una foarte ofertantă, cu o mulțime de preparate speciale. Românii sunt absolut îndrăgostiți de preparatele turcești, care sunt destul de ușor de pregătit. Tot ce trebuie să faci este să urmezi rețeta și pașii îndeaproape.

Ingrediente

600 gr piept pui dezosat
2 cepe medii
2 ardei kapia
sare, piper
10 gr curry
4 căţei usturoi
30 gr pătrunjel
1 ardei iute
500 gr cartofi fierţi în coajă
30 gr unt
30 gr rozmarin

Se începe prin călirea cepei tăiate fin și a ardeiului kapia într-o tigaie. Atunci când ceapa începe să se înmoaie și să devină transparentă, se adaugă bucățile subțiri de piept de pui, tăiate fin, și se continuă călirea până când acestea se rumenesc frumos.

Apoi, se adaugă usturoiul zdrobit, pe care îl poți tăia cu ajutorul cuțitului. Această etapă adaugă o notă de aromă și savoare la preparat. De asemenea, ardeiul iute, tocat mărunt, poate fi adăugat în funcție de preferințele tale cu privire la nivelul de iuțeală dorit – aproximativ 10 grame de ardei iute ar fi suficient.

Pentru a completa gustul, se adaugă sare, piper, curry și pătrunjel, iar toate aceste ingrediente sunt amestecate cu grijă pentru a se combina armonios.

Cum faci cel mai bun pui turcesc

Preparatul se lasă la înăbușit timp de 3-5 minute, permițând astfel aromelor să se contopească și să își dezvăluie gustul bogat.

Pentru garnitură, cartofii trebuie să fie fierți „aldente,” apoi curățați și tăiați cubulețe. Într-o tigaie, se topește untul și se adaugă cubulețele de cartofi, precum și rozmarinul, care aduce o notă aromatică subtilă.

Vezi și: Cum face Sorin Bontea pâinea. Rețeta juratului de la Chefi la Cuțite, folosește un singur gram de drojdie

Călește cartofii până când aceștia devin aurii, ceea ce ar trebui să dureze aproximativ 10 minute. Pentru a finaliza, sărați cartofii după gust pentru a sublinia savoarea acestora.

Această rețetă simplă și gustoasă te va încânta cu aromele sale bogate și texturile variate, oferindu-ți o masă delicioasă. Dacă urmezi atent pașii, nu ai cum să dai greș.

Trucuri pentru un preparat ca la carte

Pentru a obține un gust mai bogat, poți să marinezi carnea înainte de gătire. Folosește o marinadă din iaurt, ulei de măsline, usturoi, condimente (cum ar fi boia de ardei, paprika, cimbru și oregano), sare și piper. Lasă puiul să stea în marinadă cel puțin o oră sau chiar peste noapte în frigider.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul secret pe care să îl pui peste cartofii înăbuşiţi. Aşa vor ieşi aromaţi, vei fi lăudat pentru reţetă

Taie cartofii în bucăți potrivite sau felii și clătește-i în apă rece pentru a elimina excesul de amidon. După clătire, usucă-i cu un prosop de bucătărie.

Folosește condimentele specifice bucătăriei turcești pentru a aduce arome autentice. Boia de ardei, paprika, chimen și mentă sunt opțiuni delicioase.

Pentru o coacere uniformă, asigură-te că puiul și cartofii sunt distribuiți uniform în tavă. Nu suprapune bucățile de carne sau cartofi, astfel încât să se coacă bine pe toate părțile.

Pentru a obține o crustă crocantă și aurie pe pui, poți ridica temperatura cuptorului la finalul coacerii sau folosi funcția de grill (dacă este disponibilă) pentru câteva minute suplimentare.

Puiul turcesc cu cartofi poate fi servit cu diverse garnituri sau sosuri. Un sos de iaurt cu usturoi și castraveți (tzatziki) sau o salată de roșii și castraveți cu pătrunjel proaspăt sunt opțiuni tradiționale.

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Avertisment pentru toți românii cu BULETIN. Ajungi DATOR cu mii de lei
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro