Cornelia Dumitrescu a dezvăluit ce pune în oală, pentru a oferi ciorbei rădăuțene un gust deosebit. Preparatul românesc ocupă locul 7 în topul celor mai bune mâncăruri din întreaga lume. Ce rețetă respectă bucătăreasa care a inventat acest fel de mâncare.
Puțini români știu că ciorba rădăuțeană, gătită pentru prima dată pe 14 februarie 1982, a fost votată în topul celor mai savuroase supe din întreaga lume. Preparatul românesc se află pe locul 7 în topul amintit, potrivit informațiilor comunicate de Netflix, care a și realizat un documentar pe această temă.
„Inițial, nu aveam de gând să ne oprim la Rădăuți, dar când am văzut indicatorul și mi-am dat seama că aici s-a născut ciorba rădăuțeană, am făcut un mic ocol și am privilegiul de a fi cu doamna care a inventat această rețetă”, a spus una dintre persoanele care s-a implicat în realizarea documentarului Netflix despre ciorba rădăuțeană.
Ciorba rădăuțeană a fost inventată pe baza unei rețete a Corneliei Dumitrescu, bucătar șef la Restaurantul Național. În 1982, când a apărut ciorba rădăuțeană, cea de burtă era aproape interzisă, fiind considerată decadentă, iar materia primă se găsea destul de greu.
Așa i-a venit Corneliei Dumitrescu ideea de ciorbă rădăuțeană, preparând-o cu ce a avut la îndemână. Celebrul fel de mâncare, preparat nu cu foarte multe ingrediente, i-a adus creatoarei sale diploma de Cetățean de Onoare al Municipiului Rădăuți, din județul Suceava.
Într-un material video publicat pe pagina de Instagram a platformei de streaming Netflix, bucătăreasa Cornelia Dumitrescu explică, pe scurt, cum gătește ciorba rădăuțeană. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar modul de preparare este destul de simplu.
Ingrediente:
Citește și: Ciorba din România care este în topul celor mai bune din lume. A fost clasată pe locul 14 mondial
Mod de preparare: