Rețeta mai delicioasă decât ostropelul de pui. Este preluată de la portughezi și reprezintă o mâncare de bază în bucătăria argentiniană. Trebuie să încerci și tu să gătești pieptul de pui astfel. Vei obține un adevărat deliciu culinar! Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă. Vezi cum poți prepara puiul în sos portughez.
Dacă nu ai gătit niciodată piept de pui în sos portughez, trebuie să încerci această rețetă cel puțin o dată. Suntem convinși că vei fi impresionat(ă) de rezultatul final. Secretele gătirii pieptului de pui portughez constau, printre altele, în rumenirea cărnii și adăugarea, la finalul procesului de preparare, a bicarbonatului de sodiu.
Pieptul de pui trebuie trecut întotdeauna prin făină sau amidon de porumb înainte de a fi pus la rumenit în tigaie. Învelișul exterior al cărnii va genera un strat protector care are rolul de a menține umiditatea. Astfel, pieptul de pui va fi gătit bine la exterior, iar la interior va fi suculent.
Este important să adăugăm, la final, un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu în sosul de legume în care am gătit carnea. Acest „truc” ajută roșiile să își mențină aroma naturală. În caz contrar, vor căpăta un gust ușor acid. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să prepari piept de pui în stil portughez.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Citește și: Trucul secret care face pieptul de pui suculent. Ce trebuie să pui peste el, când îl gătești
Carnea de pui gătită în stil portughez se poate servi la masă alături de garnituri din diverse produse. Poți prepara, de exemplu, piure de cartofi sau cartofi copți. Pieptul de pui poate fi mâncat și împreună cu orez, tăiței sau cartofi dulci. Nu există nicio urmă de îndoială – toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.