Rețeta lui Jamie Oliver pentru a găti cele mai gustoase paste. Îți vei schimba modul în care le prepari
Bucătarul britanic Jamie Oliver împărtășește în mod regulat sfaturi și trucuri culinare cu fanii săi, astfel că, de această dată, el a vorbit despre cum să faci cea mai bună rețetă de paste. Iată câteva secrete de care să ții cont pentru ca rezultatul final să fie unul absolut delicios.
Jamie Oliver împărtășește sfaturi esențiale pentru gătit pastele
Nu sunt multe persoane care ar refuza o porție delicioasă de paste. Dacă ți-am făcut poftă și vrei să gătești un astfel de preparat, celebrul chef Jamie Oliver vine cu câteva trucuri utile pentru a obține un rezultat pe măsură. Faimosul bucătar le prezintă urmăritorilor săi întotdeauna rețete deosebite și foarte ușor de gătit.
Simplu și rapid de preparat, pastele sunt unul dintre cele mai populare și esențiale alimente de bază din orice bucătărie. Urmează câteva principii de bază și acești pași și vei ști în curând cum să gătești paste ca un profesionist.
Pașii de urmat
Iată câteva ”reguli” de bază pe care ar trebui să le urmezi dacă vrei să îi încânți pe cei dragi cu o porție de paste delicioase:
- Este absolut esențial să sărezi apa pentru paste! Aceasta va afecta gustul pastelor și sosul cu care le servești, așa că nu omite niciodată acest pas.
- Evită risipa de alimente și măsoară porțiile. 80 g de paste uscate de persoană este o cifră corectă. Dacă gătești pentru 4 persoane, vei avea nevoie de 320 g de paste.
- Oferă pastelor suficient spațiu pentru a se găti, astfel că optează pentru o oală sau o tigaie încăpătoare.
- Acoperă recipientul cu un capac pentru a ajuta la aducerea mai rapidă a apei la fierbere și îndepărtează-l odată ce apa fierbe sau redu ușor temperatura pentru a nu mai face bule.
- Adaugă pastele în apă odată ce aceasta fierbe, niciodată înainte, și gătește fără capac.
- Este important ca în cele mai multe dintre sosurile alese pentru paste să se adauge un polonic (atunci când acesta se pregătește, la foc), două din apa în care acestea au fiert, pentru ca gusturile să se întrepătrundă.
Citește și: Ce să adaugi în aluatul de clătite ca să iasă super pufoase. Trucul folosit de celebrul bucătar Jamie Oliver
Sfat de top pentru a face un sos delicios pentru paste
Recent, Jamie Oliver le-a oferit un alt sfat prețios iubitorilor acestui preparat, arătând cât de ușor este să pregătești un sos simplu pentru a însoți acești carbohidrați delicioși. Ei bine, cheful recomandă ca atunci când se folosește ceapă într-un sos aceasta să fie spălată bine, pentru a-i face aroma mai plăcută la gust, astfel încât să nu domine restul sosului.
De asemenea, el susține că apa în care pastele fierb face ceapa să aibă un gust mai dulce și îi adaugă mai multă umiditate sosului.
”Inspirat de timpul petrecut la gătit cu Nonna Rosanna, aceste linguine cu creveți și ton sunt o bucurie absolută. Folosesc trucul ei de a spăla ceapa tăiată felii pentru a o face mai moale, iar acea umezeală ajută, de asemenea, la adăugarea unui plus de dulceață pe măsură ce se gătește!”, a spus acesta într-o postare recentă.
Citește și: Cea mai simplă rețetă de focaccia. Trucul celebrului bucătar Jamie Oliver