Rețetă limonadă. Cum prepari cea mai bună și mai răcoroasă limonadă. Trucul secret

de: Ana Chivu
17 07. 2020

Suntem în plin sezon estival, iar metodele prin care să ne răcorim sunt pe alese. Deși specialiștii susțin că atunci când ne este cald nu trebuie să bem ceva rece, o limonadă abia scoasă din frigider este fix pe gustul tuturor. Care este tructul pentru cea mai bună băutură răcoritoare?

Rețetă pentru limonadă. Cum să faci cea mai bună băutură răcoritoare?

Specialiștii au sfătuit oamenii de-a lungul timpului să nu apeleze la băuturi extrem de reci în sezonul cald, mai cu seamă după ce fac mișcare. Cu toate astea, cu toții știm cât de bine venită este o limonadă, un suc sau o bere rece pe timpurile acestea unde gradele nu contenesc să urce în termometru. Cei care aleg limonada trebuie să știe că secretul este zahărul, care de fel rămâne nedizolvat la fundul carafei, iar dacă alegi să pui gheață îi vei dilua gustul, lucru care nu e prea plăcut. Foarte importante sunt porțiile – o cană de zahăr, o cană de apă şi o cană de suc de lămâie. Prin metoda asta poți ajunge să faci o limonadă destul de dulce, destul de acră și care să te răcorească la timp de nevoie. Mai întâi este sugerat să faci siropul de zahăr, care se dizolvă în apă fierbinte și ajută la îndulcirea limonadei.

Ingrediente
– o cană de zahăr (se poate reduce cantitatea la trei sferturi de cană)
– o cană de apă (pentru siropul din zahăr)
– o cană de suc de lămâie
– 3-4 căni de apă rece (pentru diluarea limonadei)

Rețeta pentru cea mai bună limonadă

Rețeta clasică

Ingrediente: 4 căni și jumătate de apă plată, o cană de suc de lămâie, 1/2 cană de zahăr, frunze de mentă proaspătă

Preparare: se pregătește siropul. Se pune la fiert jumătate de cană de apă (125 ml) cu jumătate de cană de zahar (130 g). Se amestecă și se lasă să fiarbă până se topește tot zahărul. Se lasă apoi să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Apoi, se toarnă într-o carafă o cană de zeamă de lămâie, siropul răcit și apa (4 căni), se adaugă frunzele de mentă proaspată și câteva felii de lămâie pentru decor, și se amestecă bine. Se lasă să se răceasca la frigider 30- 40 de minute. Se servește rece cu felii de lămâie sau portocală și cuburi de gheață. (Sursa: libertatea.ro)