16 iul. 2020 | 12:08

Cea mai delicioasă prăjitură cu caise. Rețeta este simplă

Știri generale
Cea mai delicioasă prăjitură cu caise. Rețeta este simplă
Cea mai delicioasă prăjitură cu caise. Rețeta este simplă, sursă foto: retetepractice.ro

Că tot este sezonul lor, o prăjitură cu caise este numi bună de încercat în această perioadă. Rețeta este una dintre cele mai simple și mai gustoase. Așadar, delectacți-vă cu o porție de prăjitură cu caise.

Ingrediente prăjitură cu caise

  • 500 g caise
  • 200 g zahăr
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 200 g unt
  • 5 ouă
  •  1/2 pliculeț praf de copt
  • 250 g faină

Mod de preparare prăjitură cu caise

Mai întâi se amesteca untul cu zahărul si zahărul vanilat. Se adaugă apoi galbenușurile si se amestecă bine. Se pun apoi făina și praful de copt, iar apoi se adaugă albușurile bătute spumă în prealabil. Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu ulei, se pun caisele tăiate în două și se coace timp de 30 de minute. Se lasă apoi să să se răcească în tavă, se taie și se aduce la masă presărată cu zahărul pudră.

Beneficiile consumului de caise

Caisele sunt parte din categoria fructelor care sunt foarte bogate atât în vitamine, cât și în minerale. Acestea conțin următoarele vitamine: provitamina A, vitamina C, vitamina E dar si B3, B5, B6 si B9, însă și minerale precum fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, și beta caroten și taninuri.

De menționat este faptul că două caise pe zi ne asigură 50% din doza zilnică recomandată de caroten, fiind ideale în aceasta perioadă de expunere la soare. Totodată, caisele favorizează și obținerea unui bronz frumos.

De asemenea, consumul de caise ajută și la reglarea hipertensiunii arteriale și chiar contribuie la prevenția problemele cardiovasculare și degenerative, protejând vederea, pielea, părul, dinți și oasele.

Caisele se pot consuma fie crude, fie confiate, dar le putem adăuga în mâncăruri sărate, în dulciuri sau în smoothie-uri preparate cu ajutorul blenderului. Cu toate acestea, nu uitați că fructele, deși energizează organismul, sunt pline de fructoză. Iar fructoza îngrașă, indiferent că le consumăm în stare solidă, în mâncăruri sau în sucuri. Din acest motiv, mare atenție la cantități.

Parteneri
Povestea românului care a sărbătorit cu Donald Trump victoria din alegerile din SUA
Redactia.ro
Unul dintre simbolurile industriei Românești, o ruină. Uriașa infrastructură industrială, construită pe vremea lui Ceaușescu, de care s-a ale praful
Click.ro
Prima reacție a Chinei după realegerea lui Trump
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
De la Antena1, la PRO TV! Cine e vedeta care a apărut la filmările pentru PROtevelion. Andra a început să țipe când a văzut-o! 'Doamne, ce bucurie!'
Unica.ro
Stațiune fabuloasă, deschisă lângă Cluj
EVZ.ro
Mihaela Borcea a fost cerută în căsătorie. Iubitul ei, Sorin, a organizat totul în mare secret / VIDEO
Spynews
Schimbare pentru cei cu permis Categoria B. Pot conduce noi vehicule
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
DEZVĂLUIRI FĂRĂ PRECEDENT! Cum a REVENIT TRUMP la PUTERE de fapt
Mediaflux
Cum a răspuns Tzancă Uraganu, după ce Gigi Becali l-a întrebat dacă consumă substanțe interzise: ”Sunt un băiat...”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Maria Popovici a dezvăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro