Am aflat rețeta gospodinelor din Bulgaria pentru cele mai crocante gogonele murate! Trebuie să o pui bine, deoarece o vei repeta în fiecare an, deoarece te vei îndrăgosti de ea.
Suntem în plin sezon al gogonelelor, așa că astăzi vă aducem o rețetă specială. Aceasta vine direct de la gospodinele din Bulgaria, deoarece știm cu toții că vecinii noștri sunt experți atunci când vine vorba despre murături. Vezi în rândurile de mai jos de ce ai nevoie și cum se face rețeta. În plus, vei afla și ingredientul secret. Citește și Cum prepari cel mai gustos tort de dovleac pentru Halloween. Rețeta care i-a înnebunit pe români
Ingrediente
Pentru început, spălăm bine gogonelele și curățăm morcovii de coajă. Totul se taie în rondele. Așezăm rondelele într-un vas încăpător și le amestecăm bine cu zahărul, oțetul și conservantul. Tot acum adăugăm și elementul surpriză: frunzele de țelină, care vor face gogonelele noastre crocante și delicioase. Citește și Cum puneau murăturile bucătăresele de la curtea domnitorului Cuza. Rețetă veche de mai bine de 150 de ani
După ce amestecul este omogen, adăugăm și sare, ajustând după gust. În acest mod, fiecare legumă va prelua din aroma condimentelor și va deveni savuroasă. Lăsăm amestecul să stea la macerat timp de 3-4 ore. Totuși, o variantă și mai bună este să îl lăsăm peste noapte. Astfel, legumele vor lăsa și mai multă zeamă, iar aroma va deveni mai intensă.
După ce legumele s-au marinat, le punem în borcane fără să le îndesăm prea tare. Este important să lăsăm puțin spațiu, ca să prevenim fermentarea. Pentru ca gogonelele să rămână fragede și să nu se înmoaie, secretul este să nu le înghesuiți prea tare în borcane.