03 nov. 2024 | 13:20

Rețeta gospodinelor din Bulgaria pentru cele mai crocante gogonele murate. Ingredientul secret care le dă un plus de savoare

Sfaturi Culinare
Rețeta gospodinelor din Bulgaria pentru cele mai crocante gogonele murate. Ingredientul secret care le dă un plus de savoare
Reteta gospodinelor din Bulgaria pentru cele mai crocante gogonele murate

Am aflat rețeta gospodinelor din Bulgaria pentru cele mai crocante gogonele murate! Trebuie să o pui bine, deoarece o vei repeta în fiecare an, deoarece te vei îndrăgosti de ea.

Rețeta gospodinelor din Bulgaria pentru cele mai crocante gogonele murate

Suntem în plin sezon al gogonelelor, așa că astăzi vă aducem o rețetă specială. Aceasta vine direct de la gospodinele din Bulgaria, deoarece știm cu toții că vecinii noștri sunt experți atunci când vine vorba despre murături. Vezi în rândurile de mai jos de ce ai nevoie și cum se face rețeta. În plus, vei afla și ingredientul secret. Citește și Cum prepari cel mai gustos tort de dovleac pentru Halloween. Rețeta care i-a înnebunit pe români

Ingrediente

  • 2,5 kg de gogonele
  • 750 gr de morcovi
  • 200 gr de zahăr
  • 200 ml de oțet (9%)
  • 1 pachet de conservant
  • Frunze de țelină
  • Sare neiodată, după gust (eu am folosit cam 40 gr)

Cum se prepară

Pentru început, spălăm bine gogonelele și curățăm morcovii de coajă. Totul se taie în rondele. Așezăm rondelele într-un vas încăpător și le amestecăm bine cu zahărul, oțetul și conservantul. Tot acum adăugăm și elementul surpriză: frunzele de țelină, care vor face gogonelele noastre crocante și delicioase. Citește și Cum puneau murăturile bucătăresele de la curtea domnitorului Cuza. Rețetă veche de mai bine de 150 de ani

După ce amestecul este omogen, adăugăm și sare, ajustând după gust. În acest mod, fiecare legumă va prelua din aroma condimentelor și va deveni savuroasă. Lăsăm amestecul să stea la macerat timp de 3-4 ore. Totuși, o variantă și mai bună este să îl lăsăm peste noapte. Astfel, legumele vor lăsa și mai multă zeamă, iar aroma va deveni mai intensă.

După ce legumele s-au marinat, le punem în borcane fără să le îndesăm prea tare. Este important să lăsăm puțin spațiu, ca să prevenim fermentarea. Pentru ca gogonelele să rămână fragede și să nu se înmoaie, secretul este să nu le înghesuiți prea tare în borcane.

Parteneri
Doliu în jurnalism! Și-a pierdut viața într-un accident auto
Redactia.ro
Cea mai bună rețetă de ciorbă de fasole păstăi. Ingredientul secret care te va face să nu te mai oprești din mâncat
Click.ro
Ucrainenii blochează cu „Sulițe” americane orice încercare a rușilor de a-și recupera teritoriile pierdute în Kursk
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
E SĂPTĂMÂNA DURERII pentru o zodie! Viața acestor nativi se va schimba definitiv în zilele următoare!
Unica.ro
O iarnă cu multă zăpadă? Fenomentul care va schimba tot în România
EVZ.ro
Marilu Dobrescu este istorie pentru fostul iubit! Iustin Petrescu are o nouă iubită. Primele imagini cu cei doi îndrăgostiți / FOTO
Spynews
Dan Negru, cu inima sfâșiată. Tragedia care l-a marcat: A fost o zi grea atunci
Capital.ro
Imagine rară cu Silvia Chifiriuc și Petre Roman. Cum au fost surprinși cei doi în Iași. „O pereche minunată”. Petre Roman nu se mai vopsește
Avantaje
Se VERIFICĂ TOATE PENSIILE! CASA de PENSII a ANUNȚAT
Mediaflux
10 sfaturi pentru părinți pentru a crește un copil inteligent. De ce este bine să le citești povești celor mici
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți locatari s-au îngrozit: „Vi se pare normal?!”
Antena 1
Concidența coincidențelor: Doi frați au murit la un an distanță, călcați de același taxi care transporta același pasager
Shtiu.ro