Rețetă fel principal. Pui la cuptor în sos de bere neagră. Ce ingrediente trebuie să folosești

de: Alexandra Chivu
30 05. 2020

Rețetă: pui la cuptor în sos de bere neagră. Această friptură cu un gust deosebit se prepară ușor, iar mirodeniile folosite dau un plus de savoare cărnii banale, poate, pentru unii. Ingredientele de care ai nevoie nu sunt nici ele multe, iar cuptorul face mai toată treaba.

Rețetă fel principal: pui la cuptor în sos de bere neagră

Ingrediente

  • 4 pulpe întregi de pui
  • aprox. 350 ml de bere neagră
  • 50 ml de ulei
  • 3-4 căţei de usturoi
  • o linguriţă de seminţe de chimen
  • o linguriţă de boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă de cimbru uscat
  • câteva crenguţe de rozmarin
  • câteva boabe de piper negru
  • sare – după gust

Mod de preparare

Spălați și curățați pulpele, apoi le ungeți cu ulei și condimentați pe toate părțile cu mirodeniile din lista de ingrediente. Puneți pulpele în tava care va merge la cuptor, adăugați ici-colo căței de usturoi, crenguțe de rozmarin și turnați berea. Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și dați-o la cuptor.

Acesta trebuie să fie încins în prealabil la 200 de grade Celsius. Lăsați pulpele acoperite preț de jumătate de oră, apoi îndepărtați folia și le mai lăsați încă 10-15 minute până se rumenesc. În acest timp, berea și uleiul vor scădea. Pulpele se servesc calde, alături de o garnitură de cartofi natur cu puțin unt, piure, cartofi prăjiți sau alte legume, lângă o salată.

Trucuri pentru a găti carnea de pui bine

  • Carnea se rumenește mai frumos dacă înainte de a o scoate din cuptor o stropești cu bere.
  • Friptura poate avea un gust și mai bun dacă înainte de a o băga la cuptor o stropești cu suc de lămâie. Astfel, friptura va fi crocantă și nu se va lipi de tavă.
  • Pentru a avea o textură și o aromă deosebită, poți înțepa sau cresta carnea, pentru a pune usturoi sau ceapă.
  • Pune o bucată de hârtie de copt peste pieptul de pui, înainte de a-l da la cuptor și vei observa că friptura va fi mai suculentă.