Rețetă de vată pe băț chiar la tine acasă. Nu ai nevoie de mașină, cum se prepară
Rețetă de vată pe băț chiar la tine acasă. Vata de zahăr ne aduce aminte întotdeauna de vremurile copilăriei. Aroma acestui tip de desert este pur și simplu inconfundabilă. Din fericire, produsul poate fi preparat foarte ușor, chiar și fără o mașină specială pentru această sarcină. Aruncă o privire peste rândurile de mai jos pentru a învăța ce pași trebuie să urmezi ca să prepari cel mai delicios desert pentru copii.
Rețetă de vată pe băț chiar la tine acasă
Pentru a învăța să prepari vată de zahăr la tine acasă va trebui să încălzești, să lichefiezi și să învârți caramelul în fire foarte subțiri pe masa de lucru. Poți să faci acest lucru fără să fie nevoie să folosești o mașină specială pentru această sarcină.
Este o procedură foarte simplă, dacă ai la dispoziție uneltele potrivite. Trebuie doar să știi ce cantitate de vată de zahăr vrei să prepari și cum să învârți caramelul fără a te pune în pericol. Din acest motiv, este înțelept să te protejezi în timp ce prepari acest desert.
Pentru a prepara vată de zahăr fără mașină, este nevoie să îți iei câteva măsuri de siguranță. Astfel, vei putea să eviți accidentele din bucătărie, în mod special arsurile de piele. Este absolut necesar să porți mănuși, șorț, pantaloni lungi și o cămașă cu mâneci lungi când te apuci de preparat vată de zahăr.
De ce ai nevoie pentru a prepara vată pe băț
Ingrediente:
- 250 g zahăr;
- 30 g sirop de porumb sau glucoză;
- 120 ml apă;
- 500 g amidon de porumb;
- 3 linguri de zahăr de culoare preferată;
- bomboane colorate, în funcție de preferințe.
Listă de ustensile:
- o oală cu fund gros;
- termometru de bucătărie;
- pieptene din plastic;
- bețe de frigărui.
Ce pași trebuie să urmezi pentru a prepara vată de zahăr
- Se tapetează masa de lucru cu hârtie de copt, se aranjează bucățile mari de hârtie de copt una lângă alta.
- Se amestecă zahărul, siropul de porumb, amidonul de porumb și apa într-o oală cu fundul gros și se pune pe foc.
- Se amestecă în compoziție până când se topește zahărul.
- Se folosește termometrul de bucătărie pentru verifica temperatura compoziției, trebuie să ajungă la 320 de grade.
- Se înmoaie un pieptene special pentru bucătărie, din plastic, în compoziția de caramel obținută.
- Se scoate pieptenele din compoziție și se lasă la scurs puțin.
- Se fac mișcări rapide de măturat, înainte-înapoi, cu pieptenele de bucătărie pe hârtia de copt, până când rămâneți fără caramel pe ustensilă.
- Se repetă procedura pentru a forma două straturi.
- Straturile de caramel se rulează pe bețe de frigărui, fără așchii.
Atenție! Bețele de frigărui trebuie rotite în mod constant între degete, pentru a se forma vata de zahăr. Această procedură trebuie repetată de mai multe ori, deoarece compoziția își poate pierde textura de bumbac.
Dacă vrei să oferi culoare desertului, adaugă în compoziția de caramel alte trei linguri de zahăr de culoare preferată sau bomboane colorate în nuanța dorită.