Rețetă de vară. Cum faci cele mai bune chiftele din dovlecei

de: Ioana Bucur
21 06. 2023

O rețete de vară delicioasă și simplă, ce poate fi preparată fără emoții chiar și de cei care au mai puțină experiență în bucătărie. Află, din rândurile de mai jos, cum faci cele mai bune chiftele de dovlecei. În doar câteva minute, cu efort minim, vei pune pe masă un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Cum faci cele mai bune chiftele din dovlecei

Este o plăcere să mergi la cumpărături în lunile de vară, tarabele din piață și rafturile supermarketurilor din toate colțurile țării sunt pline cu produse proaspete ce pot fi transformate în preparate delicioase pentru familie și musafiri.

Rețeta de vară din rândurile de mai jos este cel mai bun exemplu. Chiftelele din dovlecei se pregătesc în doar câteva minute și sunt un adevărat răsfăț culinar, reușind să satisfacă pretențiile celor mai mofturoși oameni.

Aceste chiftele din legume sunt varianta perfectă pentru persoanele care nu au prea multă experiență în bucătărie, în condițiile în care nu ai cum să dai greș când le prepari, dacă ții cont de câteva sfaturi.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul banal care se pune în carnea pentru chiftele. Aşa ies crocante la exterior şi pufoase la interior

Ingrediente

Pentru a le prepara, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • doi dovlecei
  • un ou
  • două linguri de făină
  • ulei de floarea soarelui
  • sare și piper – în funcție de preferințe

Mod de preparare chiftele din dovlecei

Vei începe prin a spăla dovleceii cu simț de răspundere. După ce sunt uscați bine cu un prosop de hârtie, se dau prin răzătoare. Se scurg de apa în exces și se pun într-un vas, peste ei adăugându-se oul, făina și condimentele.

Ingredientele se amestecă până se obține o compoziție omogenă.

Se pune o tigaie pe foc, cu o puțin ulei în ea. Când acesta se încinge, se pun chiftelele formate și se lasă până când se rumenesc pe ambele părți.

După ce sunt luate de pe foc, se recomandă ca fiecare chiftea să fie așezată pe un prosop de hârtie, pentru a se absorbi cât mai mult ulei de pe suprafața lor. Se pot servi simple sau cu smântână sau iaurt grecesc. Sunt ideale pentru mesele de prânz, dar și la cină.

Te-ar putea interesa și: Trucul pentru chiftele pufoase, cu o crustă rumenă. Cu ce trebuie să le ungi ca să iasă delicioase