Rețetă de tort diplomat cu vișine. Cel mai savuros desert, ușor de preparat

de: Ana Chivu
23 09. 2020

Vechiul tort diplomat încă face furori în rândul gurmanzilor. Ai invitați și nu știi ce ar fi pe placul tuturor? Tortul acesta cu vișine va fi mâncat pe săturate, este ușor de preparat și oricând alegerea potrivită.

Rețetă de tort diplomat cu vișine. Secretul pentru cel mai bun desert

Sezonul vișinelor aduce în prim-plan cele mai dorite deserturi din copilărie precum pandișpanul cu vișine sau nelipsitul tort diplomat. Mamele și bunicile chit că foloseau fructele din vișinată sau cele proaspete reușeau să le facă pe plac celor mai poficioși. Dacă te-ai săturat de prăjiturile de la cofetărie sau alte preparate dulci ajustate de marii chefi în ultimele două decenii, treci înapoi la cartea de bucate a gospodinelor din familie unde înfățișarea nu conta foarte tare, ci gustul.

Tortul diplomat cu vișine aduce prospețime și este un desert extrem de răcoros după o masă copioasă. Temperaturile calde nu ne-au părăsit încă, așa că dacă ai invitați și i-ai poftit pe terasă pentru cina organizată între prieteni acesastă prăjitură va termina cu succes seara. Dacă nu îndrăgești vișinele, poți oricând să le înlocuiești cu cireșe sau alte fructe care sunt pe gustul tău. Pentru ornament poți folosi un jeleu de aceeași culoare și mentă.

Rețetă pentru tort diplomat cu fructe

Ingrediente și mod de preparare

Ingrediente blat
2 ouă
75 g zahăr 100 g făină
1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare
1 lingură cacao 2 linguri ulei

Ingrediente cremă
5 gălbenuşuri 200 g zahăr
1 l frişcă lichidă 3 plicuri gelatină
1 esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie
200 g vişine fără sâmburi
Pentru jeleu: 150 g vişine fără sâmburi
50 g zahăr 1 plic gelatină

Cum să prepari blatul?

Amestecă gășbenușurile cu zahărul vanilat și cu zahărul simplu până ce își dublează volumul, ulterior amestecă separat și albușurile cu praful de sare. Combină compozițiile cu o spatulă și încorporează făina, iar la final uleiul. Separă totul în două părți, iar într-una din ele mixează cacaua. Pune compoziția albă într-o tavă rotundă cu inel detașabil și las-o la cuptor circa 20-25 de minute, la foc mediu. Repetă același lucru și cu aluatul negru.

Cum să prepari crema?

Amestecă gălbenușurile cu zahărul și coaja rasă de lămâie, toarnă jumătate din frișca lichidă și pune vasul pe baie de aburi. Lasă-o pe foc până se îngroașă și între timp pune gelatina la hidratat în 150 de ml de apă rece, 15 minute. Pune-o pe foc mic până se dizolvă și ulterior încorporează crema de ou. Mixează restul de frișcă cu esență de vanilie și combină-o cu crema de ou. Toarnă jumătate din cremă peste blat, pune vișine din belșug și restul de cremă. Lasă la răcit cel puțin o oră!