23 sept. 2020 | 19:15

Cea mai sănătoasă rețetă de pastă de roșii. Câtă sare trebuie să pui, de fapt

Știri generale
Cea mai sănătoasă rețetă de pastă de roșii. Câtă sare trebuie să pui, de fapt
Cea mai sănătoasă rețetă de pastă de roșii. Câtă sare trebuie să pui, de fapt

Există mamă sau bunică în România care să nu pună „ingredientul ei secret” în aproape toate felurile de mâncare pe care le gătește pentru familie? Pasta de roșii este aproape nelipsită din gastronomia românească. Însă, dacă vrei să te bucuri de aroma curată, nemodificată de ingrediente adăugate în timpul fabricării în masă, trebuie să renunți la varianta din magazine. Cea mai sănătoasă rețetă de pastă de roșii este neașteptat de simplă. Secretul stă în cantitatea de sare folosită. Află mai jos cum se face, pas cu pas.

Câtă sare se pune, de fapt, în pasta de roșii făcută în casă. Cea mai sănătoasă rețetă

Cea mai sănătoasă rețetă de pastă de roșii este cea pe care o respectau bunicile noastre. Recomandată în aproape toate listele de ingrediente ale preparatelor tradiționale românești pasta de roșii dă o savoare aparte mâncării. Secretul perfecțiunii stă în cantitatea de sare pe care trebuie să o folosești.

Ingrediente:

  • 20 de kilograme de roșii sănătoase, coapte
  • ceașcă de sare
Cea mai sănătoasă rețetă de pastă de roșii. Câtă sare trebuie să pui, de fapt

Cea mai sănătoasă rețetă de pastă de roșii. Câtă sare trebuie să pui, de fapt

Mod de preparare:

Cu doar două ingredinete, această rețetă de pastă de roșii nu este doar sănătoasă ci și foarte simplă. Roșiile se taie grosier în bucăți. Apoi, se trec prin sită, pentru a le separa de coajă. Cine are în bucătărie, poate folosi acel aparat, un soi de sită-storcător, ce îndepărtează cojile de roșii. Piureul format se pune la fiert, amestecât foarte des, până ce bulionul se transformă în pastă. Trebuie să stea pe foc cel puțin o oră. În pasta obținută se adaugă sare, o lingură la trei litri de compoziție. Pasta de roșii se pune în sticle cu gura largă, peste care se toarnă un deget de ulei. Se pun la bain-marie aproximativ 30 de minute.

Cea mai sănătoasă rețetă de pastă de roșii, subiect de cercetare pentru unul dintre cei mai îndrăgiți iubitori de mâncare tradițională românească

Despre pasta de roșii a scris până și regretatul Radu Anton Roman, în enciclopedia gastronomiei românești „Bucate, vinuri și obiceiuri românești”. Relația specială a acestuia cu istoria gastronomiei românești a început în 1997. Un an mai târziu, omul de televiziune a publicat lucrarea citată mai sus, considerată una dintre cele mai importante lucrări recente dedicate gastronomiei autohtone.

Radu Anton Roman s-a stins din viață pe 29 august 2005, la vârsta de 57 de ani, în urma unui infarct miocardic. A fost jurnalist, vânător și pescar sportiv, scriitor și realizator TV, cunoscut, în ultimii ani de viață, mai ales pentru emisiunile sale culinare.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Minunea românească. Construcția care îi uimește pe toți. Lucrările sunt în toi
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro