Rețetă de tacos mexican. Ingredientul secret știu de bucătarii celebri
Unul din preparatele care i-a înnebunit de o bună vreme pe români este taco mexican. Acesta este delicios, perfect pentru toate gusturile și poate fi lejer adaptat în funcție de dorințele invitaților tăi. Care este rețeta simplă pentru acesta? Trebuie neapărat să pui acest ingredient!
Rețetă pentru tacos mexican
Tacos-ul reprezintă cel mai popular și consumat fel de mâncare tradițional din Mexic, iar preparatul iată că a trecut granițele și a ajuns să fie devorat cu plăcere de oameni din lumea întreagă. Desigur că mai marii chefi l-au adaptat în funcție de dorințele lor, dar și de zona în care îl gătesc.
Cu toate astea, tot cel original este ales de cei mai mulți. Unii ar crede că este un fel de mâncare greoi din cauza cărnii tocate sau a diversității în privința condimentelor, dar ceea ce îl face și răcoros în același timp este pătrunjelul proaspăt și zeama de lime.
Poți să-l servești cu roșii proaspete tăiate cuburi, cu fasole roșie, cu un sos de chilli con carne sau cu ce îți mai cer invitații. De obicei, mexicanii pregătesc în prealabil lipiile din făină de porumb amestecată cu făină de grâu și pun separat vase în care adaugă fiecare element al acestuia. Astfel ai un mod rapid de a scăpa de grija dorinței fiecăruia.
Oaspeții tăi își pot pune în lipie ce doresc, dar important este să nu lipsească smântâna destul de grasă pe care o adaugi într-o cantitate mică peste toate ingredientele. Poți să alegi să cumperi taco gata făcute de la supermarket-uri sau să le faci acasă. Ai mai jos ingrediente pentru lipie și pentru umplutură!
Ingrediente și mod de preparare
- Ingrediente pentru lipie
240 g malai fin
2 linguri ulei
160 g faina
200 ml apa
- Ingrediente pentru umplutură
300 g varza
2 morcovi
2-3 roșii
1 ardei gras verde
200 g carne tocata
patrunjel
sare
piper
sos de usturoi
- Mod de preparare
Pune morcovii la călit alături de ardei gras și condimentează cu grijă. După ce legumele s-au înmuiat, adaugă carnea și lasă-o să se facă bine de tot. În timpul acesta este necesar să stai lângă tigaie și să amesteci când și când.
După ce carnea este făcută pe un sfert, continuă procesul normal la care adaugi un stoc de vită sau porc. Lasă totul la foc mic preț de mai bine de o oră jumătate și mai apoi scoate sosul de carne cu legume într-un vas. Invitații își vor pune ulterior restul ingredientelor proaspete. Nu uita de smântână!