11 aug. 2022 | 17:47

Rețeta de sos pesto a lui Jamie Oliver. Pastele tale vor ieși delicioase

Știri generale
Rețeta de sos pesto a lui Jamie Oliver. Pastele tale vor ieși delicioase
Rețetă de sos pesto a bucătarului de renume Jamie Oliver, din Marea Britanie. În doar câteva minute, poți obține cel mai aromat sos!

Nimic nu poate întrece rețetele tradiționale italiene de paste. Din formulele autentice de gătit paste reies mâncăruri absolut delicioase. Însă dacă vrem ca toată lumea să se ridice mulțumită de la masă, trebuie să ținem cont și de unele secrete care să ofere o aromă unică acestui fel de mâncare. Unul dintre ele are legătură chiar cu sosul pe care îl adăugăm în paste. Iată o rețetă de sos pesto a bucătarului britanic Jamie Oliver, care face ca pastele să aibă un gust senzațional.

Secretul celor mai gustoase paste

Atunci când vrem să gătim paste, trebuie întotdeauna să avem grijă la cantitatea de apă pe care o folosim la fiert. Pastele trebuie să dispună întotdeauna de suficient spațiu pentru a putea fi întoarse cu grijă, fără a se prinde de oală și a se lipi.

Timpul de fierbere a pastelor este, de asemenea, foarte important pentru a avea parte de o masă savuroasă. Pastele trebuie fierte până când sunt încă un pic tari în centrul lor. În general, timpul de fierbere a pastelor este cu două minute mai scurt decât timpul indicat pe ambalajul de la supermarket.

După ce au fiert, scurgeți pastele cu ajutorul unei strecurători. Lăsați-le așa pentru o perioadă scurtă de timp, până când considerați că mare parte a apei reținute a fost separată. Ulterior, puneți pastele în oala în care au fost gătite și… În acest punct, este momentul potrivit să vorbim despre secretul cel mai important al pastelor gustoase.

Sosul joacă un rol major în gătirea pastelor. Puteți să optați pentru orice tip de sos doriți, atât timp cât este amestecat cu pastele și lăsat la foc mediu până când compoziția este absorbită de acestea. Totuși, nimic nu se compară cu o rețetă de sos pesto, care oferă o aromă fenomenală pastelor. Există una aparte, care face toată diferența.

Rețetă de sos pesto (Jamie Oliver)

Află în rândurile următoare cum poți prepara chiar acasă sosul pesto pentru paste a lui Jamie Oliver. Dacă vrei să te asiguri că este mai aromat și nu intenționezi să îl cumperi direct din magazine, respectă următorii pași simpli.

Ingrediente:

  • ½ de cățel de usturoi;
  • 1 legătură mare de busuioc proaspăt;
  • 1 cană mare de parmezan proaspăt ras;
  • 1 cană de semințe de pin;
  • ulei de măsline extravirgin;
  • suc de lămâie (opțional).

Citește și: Greșeala pe care o fac românii când prepară paste carbonara. Italienii s-ar revolta dacă ar auzi

Mod de preparare:

  1. Curăță usturoiul de coajă și zdrobește-l, după care condimentează-l cu sare de mare.
  2. Spală frunzele de busuioc, toacă-le și apoi amestecă-le într-un blender până se formează o pastă.
  3. Adaugă semințele de pin prăjite (nu este obligatoriu să fie prăjite) și continuă să mixezi pasta în blender, după care adaugă și jumătate din cantitatea de parmezan.
  4. Adaugă ulei astfel încât să se lege sosul.
  5. Adaugă restul de parmezan, apoi condimentează cu sare și piper negru.
  6. Adaugă un strop de suc de lămâie și sosul pesto a la Jamie Oliver e gata.