Reţeta de şniţel a lui Chef Dumitrescu. Ce trebuie să faci cu bucata de carne după ce ai dat-o prin făină. Aşa iese crusta perfectă

de: Manolică Anca
31 07. 2023

Vrei să înveți să faci o rețetă de șnițel ca adevărații profesioniști? Ei bine, celebrul jurat de la Chefi la cuțite, Chef Florin Dumitrescu, a dezvăluit secretele sale pentru acest preparat delicios. Ce trebuie să faci cu bucata de carne după ce ai dat-o prin făină. Iată secretul vedetei de la Antena 1!

Reţeta de şniţel de vită a lui Chef Dumitrescu

Florin Dumitrescu este, fără dar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chefi de la noi din țară. El poate fi urmărit de români la emisiunea Chefi la cuțite, show-ul culinar difuzat de postul de televiziune Antena 1, acolo unde stă la masă alături de ceilalți doi bucătari chefi Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu.

Celebrul bucătar este activ și în mediul online, acolo unde realizează adesea clipuri video în care ”dă din casă” diverse rețețe absolut delicioase, dar și trucuri pentru a scoate cel mai bun gust din orice fel de preparat. De această dată, îți dezvăluim trucurile sale secrete atunci când vine vorba de prepararea unui șnițel în crustă crocantă de pesmet, fraged la interior.

Cum îl faci fraged la interior și crocant la exterior

Preparatul este unul destul de simplu de făcut, dar are mai multe secrete pe care cunoscutul bucătar le-a dezvăluit într-un clip postat pe Youtube.

Ingrediente:

  • antricot de vită fără os (Rib Eye Steak)
  • 2 ouă
  • pesmet
  • făină albă
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Pentru început, se bat ouăle bine, după care se pun într-un bol lat sau într-o tavă. În alte două recipiente de acest gen se pun și făina și pesmetul, separat, desigur.

În continuare, se ia carnea de vită de o calitate superioară (de preferat Rib Eye) și se bate cu ciocanul de șnițele, după care se dă prin făină. Atenție, cheful îi sfătuiește pe urmăritorii săi să scuture bine excesul de pe bucata de carne înainte de a o da prin ou și pesmet.

Așadar, se trece și prin următoarele două ingrediente (ou și apoi pesmet), după care se pune la prăjit, în uleiul deja bine încins. Când sunt gata, ele se pun pe o farfurie acoperită cu un șervețel de bucătărie, pentru a mai trage din excesul de ulei.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Citește și: Motivul pentru care Chef Florin Dumitrescu nu comandă niciodată ciorbă la restaurant. Ingredientul toxic pus de bucătari în preparat