17 apr. 2020 | 14:55

Rețeta de sarmale în foi de varză marca Chef Scărlătescu. Ingredientul care nu trebuie să lipsească

Știri generale
Rețeta de sarmale în foi de varză marca Chef Scărlătescu. Ingredientul care nu trebuie să lipsească
Rețeta de sarmale în foi de varză marca Chef Scărlătescu. Ingredientul care nu trebuie să lipsească

Sarmaua noastră, un preparat care a călătorit mult, s-a născut, de fapt, la turci. Detalii, căci tot va fi și pe masa noastră de Paști sau de Crăciun…și câtă sudoare în pregătirea lor. Carne, ceapă, orez, varză, dar ce ingredient face diferența? Chef Cătălin Scărlătescu a venit cu răspunsul.

Rețeta de sarmale în foi de varză marca Chef Scărlătescu

Sarmalele sunt asociate, precum cozonacii, și cu sărbătoarea Crăciunului sau alte sărbători religioase, astfel că simbolistica lor pascală este puțin diminuată față de aceea a păștii, de exemplu. Cu toate acestea fac în continuare parte din tradiția religioasă în plan culinar.

Rețeta de sarmale în foi de varză marca Chef Scărlătescu. Ingredientul care nu trebuie să lipsească

Sarmale

Dar cum le faci cât mai bune? Chef Scărlătescu, unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari, le-a dat un pont gospodinelor, chiar dacă de regulă nu vrea ca lumea să îi afle rețetele.

Rețetă

  •  4 kg de carne tocata de porc
  •  500 g orez
  •  2 kg ceapa
  •  40 g pipe
  • r 45 g sare
  •  o bucată de afumătură
  •  bulion
  • frunze de varză murată
  •  cimbru
  •  foi de dafin

Mod de preparare

Se toacă ceapa mărunt, se pune într-o tigaie la călit până prinde o culoare aurie, apoi se lasă la răcit. Juratul de la Chefi la Cuțite dezvăluie că trucul lui constă în faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătură, pentru ca sarmalele să prindă o aromă aparte. În final, după ce pregătirile sunt gata, se lasă la fiert 4 ore.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune Scărlătescu.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, explică bucătarul.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Iarna se dezlănțuie în următoarele zile. Urgia lovește cu toate puterile. Alertă ANM
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
TAXAŢI în plus din 1 ianuarie. Iohannis a dat lege. Ai termen până pe data de 25
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro