Rețetă de prăjitură de post cu mălai. Chef Florin Dumitrescu are un mod special de pregătire

Rețetă de prăjitură de post cu mălai. Chef Florin Dumitrescu are un mod special de pregătire
Rețeta pentru prăjitura de post cu mălai

Când vine vorba de rețele de post, mai ales la prăjituri, există câteva variante demne de luat în seamă. Majoritatea sunt simplu de realizat și nu costă mai nimic. Una din cele mai simple prăjituri de post, recomandate și de Chef Florin Dumitrescu, este prăjitura de post cu mălai. Din fericire o pungă de mălai este ieftină, iar restul de ingrediente gospodinele le au permanent în bucătărie.

Ce mâncăruri de post aleg românii de obicei

În perioadele de dinainte de sărbătorile creștine importante, există tradiția de a ține post. În mare, aceste mâncăruri de post nu sunt foarte costisitoare și sunt simplu de preparat. În special în perioada Postului Mare românii renunță la alimentele de origine animală, carne, lactate, ouă,  și aleg mai multe feluri de mâncăruri de post, majoritatea vegetale.

Printre cele mai apreciate mâncăruri de post, se numără salata de vinete, piureul de fasole albă,  zacusca cu legume prăjite. Există multe alte asftel de preparate de post, dar românul este învățat să aibă și un desert. În cazul acesta există câteva rețete simple de prăjituri de post care sunt la fel de gustoase.

Rețeta pentru prăjitura de post cu mălai

Printre aceste rețete se numără și rețeta pentru prăjitura de post cu mălai. Este simplă, fără prea mari costuri și celebrul Chef Florin Dumitrescu o recomandă.  De altfel Dumitrescu are și rețetă personalizată pentru această prăjitură de post cu mălai.

În primul rând aveți nevoie de cel  puțin 100 de grame de mălai, cam 200 de grame de făină, zahăr pudră, cam 150 de grame. La aceste ingrediente se mai adaugă praf de copt, un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu, lapte de migdale, cam 300 de mililitri o portocală și coaja acesteia.

După ce faceți prăjitura veți mai avea nevoie să însiropați preparatul cu un sirop de zahăr, făcut din suc de portocale și patru lingurițe de zahăr pudră.

În ceea ce privește modul de preparare, prăjitura se poate face simplu și rapid. Luați o sită și cerneți în ea mălaiul, zahărul pudră și făina. După acest pas puneți-le într-un vas în care le amestecați cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și adăugați laptele de migdale. În același vas bateți bine compoziția, la care adăugați treptat și cojile de la portocala curățată.

Într-o tavă, tapetată cu foaie de copt, puneți compoziția pe care tocmai ați făcut-o și băgați-o la cuptor. Va trebui să stea la o temperatură de 170 de grade, pentru maxim 30 de minute. Cât timp aveți prăjitura de post cu mălai la cuptor aveți timp să pregătiți și siropul de zahăr, cu ingredintele deja menționate mai devreme.

După ce trec cele 30 de minute de coacere, scoateți prăjitura de post cu mălai din cuptor și turnați siropul peste ea, dar nu înainte de a o lăsa să se răcească. Decorați prăjitura cu câteva felii de portocale și este gata de mâncat prăjitura de post cu mălai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI