20 aug. 2022 | 18:51

Rețeta de paste a lui Al Capone. Gangsterul american le consuma mereu

Știri generale
Rețeta de paste a lui Al Capone. Gangsterul american le consuma mereu
Ce paste preferate avea Al Capone? Le consuma mere.

Pastele sunt adorate de oameni din toată lumea. Există rețete care mai de care mai speciale și gustoase, dar doar una a fost preferata lui Al Capone. Unii le consumă pe cele cât mai simplu preparate, iar alții servesc paste cu carne tocată, sos de roșii și busuioc și cât mai multe condimente. Află ce paste alegea să mănânce unul din cei mai faimoși gangsteri americani din anii 1920-1930! Cu siguranță nu te-ai fi așteptat la asta.

Rețeta de paste specială: Al Capone le consuma mereu

Al Capone a fost unul din cei mai de temuți gangsteri americani. Numele său a intrat în istorie și chiar și acum acest personaj trezește intrigă. El era pionul principal în lumea interlopă din Chicago. Desigur că acesta s-a bucurat de o viață plină de lux, cele mai speciale bunuri, dar și de măestria bucătarilor cunoscuți în acele vremuri.

Bărbatul iubea pastele și chiar el prefera să le gătească de cele mai multe ori. Familia celui din urmă s-a implicat legal în distribuția sosului de spaghete secret al gangsterului încă din anul 2010. Mafiotul a fost renumit pentru multe lucruri ilegale, dar și apreciat de familie și prieteni pentru bucatele pe care le punea pe masă în zilele de sărbătoare. El a păstrat o serie de rețete care sunt astăzi la îndemâna tuturor.

Acesta a ascuns rețeta de sos pe care o folosea. Al Capone a murit în anul 1899, dar ingredientele și gramajele utilizate au fost descoperite pe câteva foi abia în anul 1920, după ce mulți i-au atacat depozitele. Dominic Capone al III-lea și alți reprezentanți ai restaurantului Nico Santuccibegan au îmbuteliat sosul și au început să facă profit șaptezeci de ani mai târziu.

  • Ingrediente

-2 lingurițe de sare
-1 lingură ulei vegetal
-câteva frunze de pătrunjel
-o jumătate de cană cu nuci
-2 căței de usturoi, curățati și tocați
-spaghete proaspete sau uscate
-2 lingurițe de măsline extra virgin
-o jumătate de cană de parmezan ras
-o linguriță piper proaspăt măcinat
-o jumătate de cană roșii cubulețe sau tăiate felii

Mod de preparare

  1. Într-o oală mare, pune apă la fiert; apoi adaugă sarea și uleiul vegetal. Adăugă spaghetele treptat, lăsând apa să fiarbă continuu.
  2. Lasă pastele la gătit până când acestea se înmoaie, aproximativ 10 minute.
  3. Toacă și amestecă usturoiul, nucile și pătrunjelul, apoi toarnă tot uleiul de măsline încet în tigaie. Presară sare, piper și jumătate din cantitatea de parmezan și amestecă din nou.
  4. Răsucește spaghetele în fiecare farfurie, în formă circulară.
  5. Sosul trebuie să fie pus în mijlocul farfuriei, suficient de mult pentru a acoperi toate spaghetele. Presară apoi parmezan și pune roșiile tocate deasupra.
  6. Mai poți adăuga și pătrunjel, pentru aspect.