Cum poți să pui pe masă oaspeților un desert pe care îl vor savura din priviri? Lava Cake se face foarte simplu, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și cu siguranță nu va fi un chin să stai în bucătărie pentru el. Poți încerca să îl prepari chiar alături de cei mici care se vor bucura de această activitate. Cum se gătește cel mai rapid și care este secretul pe care îl știu doar cei de la cofetării?
Lava Cake a făcut deja furori peste tot în lume și este unul din deserturile preferate chiar și de bucătari. Majoritatea românilor care se uită la diverse emisiuni culinare au observat cum acest dulce își face apariția în cadrul unor probe.
Bucătarii profesioniști au recunoscut în repetate rânduri că nu adoră să gătească ultimul fel al unei mese, dar cu toate astea au învățat câteva de bază care îi scapă deseori din belele.
Este foarte important ca toate ingredientele să fie de calitate și să fie scoase din frigider cu cel puțin 10 minute înainte să te apuci de treabă. Ajută foarte mult dacă untul, ciocolata și ouăle sunt deja la temperatura camerei.
1/2 cană de unt nesărat
6 grame de ciocolată dulce-amăruie
2 ouă
2 gălbenușuri de ou
1/4 cană de zahăr
1 vârf de cuțit de sare
2 linguri de făină
Toacă șase grame de ciocolată și transferă totul alături de unt într-un bol mare. Încălzește ingredientele la foc mediu prin metoda bain-marie. Este recomandat să amesteci continuu până în momentul în care consistența ingredientelor este una omogenă.
Bate două ouă și două gălbenușuri cu un praf de sare și adaugă 1/4 cană de zahăr peste, ulterior incorporează particulele de zahăr foarte bine. Pune și ciocolata în bol și amestecă ușor în timp ce pui făina câte puțin.
Transferă aluatul în formele unse anterior cu unt și presărate cu făină și pune la copt la 450 de grade Celsius pentru aproximativ 6-8 minute. Lasă-le să se odihnească pentru cel puțin un minut înainte de a le transfera pe o farfurie de desert.
Presară puțin zahăr peste fiecare prăjitură individual, ulterior pregătește farfuriile pentru oaspeți. Mulți adoră să vină deasupra cu un sos de caramel fin ori să o servească alături de fructe de pădure.
Este important ca lângă să alegi fructe care sunt puțin acrișoare. De asemenea, multe restaurante prepară și o înghețată de casă care se combină perfect cu sosul de ciocolată din interior.