Gulașul unguresc este preferat printre mâncărurile tradiționale din Ungaria. Această rețetă delicioasă face parte din cultura gastronomică, așa că poate de multe ori te-ai întrebat dacă îl poți găti și la tine acasă după ce l-ai gustat la vreun restaurant. Află că nu durează foarte mult și poți să bucuri toată familia cu mâncarea făcută la ceaun, trebuie doar să nu îți lipsească un ingredient secret!
Gulașul unguresc la ceaun poate să fie făcut la un eveniment special din viața ta, la o întâlnire cu prietenii sau la o întrunire de familie. Venind sub formă de supă mai groasă sau tocăniță, reteța îi mulțumește chiar și pe cei mai pretențioși gurmanzi. Incredientele sunt la îndemâna oricui și sunt foarte delicioase, făcându-i pe cei dragi să te mai roage să le mai gătești acest fel de mâncare!
O să ai nevoie de 1 kilogram de pulpă de vită, 6 cartofi de mărime medie, 3 bucăți de ceapă, usturoi, ardei iuți tăiați în felii, 2-3 roșii decojite, 50 de grame de unt, puțin oțet, 2 linguri de smântână și 1 linguriță de făină. Condimentele sunt extrem de importante pentru ca această rețetă să îți iasă ca la carte, astfel că trebuie să adaugi piper, paprika dulce și iute, sare și foi de dafin.
Începe prin a pune untul la încins în ceaun și a prăji pe rând bucățile de carne de vită pentru ca acestea să se rumenească. Adaugă apoi ceapa și usturoiul pentru a se căli alături de carne. După acest pas vin condimentele, așa că nu trebuie să te zgârcești în privința lor. De-a lungul timpului s-au creat multe controverse cu privire la aceste ingrediente, dar folosește-le cu încredere pentru a respecta rețeta secretă ce îți garantează cel mai bun gulaș.
Adaugă paprika, sare și foi de dafin. Apoi, pune oțetul, roșiile decojite și apa fierbinte și lasă totul la fiert o oră și jumătate, la foc mic. După ce compoziția a fiert se adaugă feliile de ardei iuți, iar apoi se pun și cartofii în mâncare. La final trebuie adăugată făina amestecată cu puțină apă, dar și smântâna.
Este important ca acest fel de mâncare să fie gătit la ceaun pentru a obține gustul tradițional atât de căutat. De asemenea, rețeta poate să fie personalizată după propriul gust. În unele zone se adaugă și fasole sau varză, în timp ce în altele sunt folosite găluște de făină. Se poate opta și pentru carne de porc dacă nu se găsește de vită sau dacă plăcerile culinare diferă.