Cu siguranță toate gospodinele au folosit din plin dovleceii în diverse rețete în această perioadă. Majoritatea românilor îi consumă prăjiți în ou și pesmet sau la grătar alături de un sos delicios de usturoi cu smântână. Află că poți să aduci Grecia la tine acasă într-0 zi însorită de weekend cu o rețetă specială. Cum poți să gătești niște dovlecei deosebiți? Cu siguranță oaspeții tăi vor fi încântați și îți vor cere și a doua porție. Iată ce trebuie să faci ca ei să iasă crocanți și aurii! E foarte simplu și nu trebuie să stai mult în bucătărie.
Dovleceii au un gust deosebit și au o prospețime aparte dacă sunt gătiți pe grătar. Românii îi preferă în anotimpul rece umpluți cu carne tocată și alte legume, iar în sezonul cald prăjiți într-un înveliș din ou și pesmet.
Poți să alegi o rețetă specială care se găsește des pe mesele grecilor. Ea este o alternativă mai sănătoasă și mai răcoritoare pentru zilele caniculare.
De asemenea, gospodinele nu trebuie să își facă griji în privința timpului petrecut în bucătărie pentru că nu este nevoie să dispari mult din preajma invitaților.
Poți să uiți de tradiționalii dovlecei făcuți în baie de ulei pentru că aceștia sunt extrem de crocanți și aurii. Ei pot să fie folosiți ca o garnitură pentru o bucată de carne mai slabă sau nu ori consumați pur și simplu cu un sos.
– 1 dovlecel
– ulei de măsline extra virgin
– sare după gust.
– pudră de usturoi
– ierburi de Provence
– boia dulce.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, ulterior începe să pregătești dovleceii. Pune hârtie de copt în tavă și întinde puțin ulei peste. Poți să te folosești de un spray cu ulei de măsline pentru a fi mai ușoară procedura. Taie felii subțiri dovleceii și pune totul în tavă.
Nu uita să lași distanță între bucăți pentru a se face corespunzător. Întoarce feliile după 15 minute, iar mai apoi mai lasă totul la copt preț de încă 20 de minute. Poți să condimentezi legumele cu ce dorești, dar cel mai bine este să nu uiți de usturoi și ierburi.
Este indicat să îi lași măcar două minute să se răcească, ulterior să îi pui într-un bol de unde să se servească fiecare invitat. Cel mai bine este să ai alături pe masă un sos de usturoi cu smântână și mărar pe care îl faci în casă.