Vă prezentăm o rețetă de croissante cu unt și scorțișoară care nu trebuie să lipsească din bucătăria unei gospodine care se respectă. Vă veți îndrăgosi la prima vedere și micuțul croissant nu va mai lipsi de pe masa ta, în fiecare dimineață. Merge perfect la cafeaua de la prima oră, dar și copiii le vor adora.
Dacă vă pricepeți să faceți aluat, este perfect. Dacă nu sunteți sigură că aluatul va ieși așa cum trebuie, puteți folosi pentru această rețetă unul cumpărat și păstrat la congelator. Astfel, croissantele sunt gata și mai repede, iar succesul este unul garantat.
De asemenea, după ce faceți croissantele le puteți ține la congelator, iar dimineața, pentru a vă bucura de cafea exact ca la Paris, puteți coace rapid unul, două sau de câte aveți nevoie.
Mai întâi amestecă untul topit cu zahărul și scortișoara. Presară puțină făină pe masă, întinde foaia de aluat și unge-o cu amestecul de unt. Taie foaia pe jumătate și apoi în triunghiuri. Rulează ușor croissantele și pune-le într-o tavă pe hârtie de copt. Apoi unge croissantele cu gălbenușul de ou.
Pune tava în cuptorul încălzit la 200 de grade și lasă croissantele să se rumenească pentru 15 minute, după care te poți bucura de savoarea lor. Poftă bună!