Ai poftă de ceva dulce dar nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie? Stai liniștit, noi avem rețeta perfectă pentru tine. Rețetă de brioșe cu gem și migdale. Ce ingrediente trebuie să adaugi în compoziție ca să îți iasă delicioase. Sunt gata în câteva minute și toți le vor adora.
Atunci când ai chef de ceva bun și dulce și nu vrei să muncești foarte mult pentru a-l prepara rețeta asta de brioșe cu gem și migdale pare a fi soluția salvatoare. Sunt gustoase, pufoase și ușor de preparat. Indiferent că îți vin prietenii în vizită, vrei să le faci o surpriză copiilor sau pur și simplu simți nevoia să te răsfeți cu un desert ușor, când te uiți la serialul preferat, rețeta asta e soluția salvatoare. Iată de ce ingrediente ai nevoie:
Pentru început, trebuie să amestecăm cele două tipuri de făină cu praful de copt și praful de sare, într-un bol destul de mare. Apoi, separat, amestecă ouăle și zahărul brun, într-un bol mai mic, până când se omogenizează compoziția. Incorporează laptele batut, fresh-ul de portocale, uleiul și esența de vanilie. Bate toate ingredientele cu un tel sau mixer, până când tot amestecul este omogenizat. Folosește o spatulă din cauciuc pentru a incorpora ingredientele cum trebuie.
Mai departe trebuie să pregătim tava la cuptor. E foarte important să pui hârtie de briose într-o tavă specială pentru brioșe sau, mai degrabă, în două tăvi, deoarece compoziția este destul de multă și vor ieși aproximativ 12 mini prăjituri. Continuă prin a turna din compoziția de mai sus până la jumătatea formei de brioșă. Atenție, nu umple formele cu aluat, deoarece au nevoie de spațiu ca să crească și să devină pufoase. Adaugă, în continuare, gemul și restul compozitiei până umpli forma. Pentru un plus de gust și savoare presărăm, pe deasupra, migdalele feliate si putin zahăr.
Brioșele se coc timp de 15 sau 25 de minute, în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius. Cum îți dai seama că brioșele sunt gata? Când devin aurii la suprafață si trec de testul scobitorii. Încearcă să înfigi o scobitoare într-o brioșă, dacă iese curată și nu se lipește atunci rețeta este gata. Poftă bună!