Cum conservi ardei gras pentru la iarnă corect, de fapt. Cel mai simplu truc de la țară

Cum conservi ardei gras pentru la iarnă corect, de fapt. Cel mai simplu truc de la țară
Cum conservi ardei gras pentru la iarna corect, de fapt. Cel mai simplu truc de la tara

Află cum să conservi corect ardeii grași pentru la iarnă, atât pentru ciorbe și supe, cât și pentru umplut. Cel mai simplu truc de la țară, toate gospodinele moderne trebuie să știe asta.

Cum conservi ardei gras pentru la iarnă corect

Gata cu statul mult în bucătărie. Există un truc foarte simplu pentru a conserva corect ardeii grași, astfel încât să-i poți folosi în rețete, la iarnă. Iată ce trebuie să faci.

Dacă vrei să păstrezi ardeii grași pentru la iarnă, să prepari diferite preparate delicioase, inclusiv ardei umpluți, ține cont de aceste sfaturi simple. Ai nevoie de câteva ingrediente: în primul rând, de ardei grași organici, de preferat abia culeși din grădină, apoi de borcane mari, de 800 de grame, 1 kg sau 3 kg, frunze de țelină, felii de hrean, suc de roșii și gheață.

Cea mai simplă rețetă

Curăță ardeii de cotoare și de semințe, apoi spală-i. Pune apă într-o oală mare, cu puțină sare și, în momentul în care dă în clocot, adaugă ardeii curățați și lasă-i să fiarbă cel mult 3 minute. Fierberea ardeilor grași are rolul de a distruge bacteriile ce ar putea trăi pe suprafața legumelor.

Imediat după ce au dat în clocot, scoate-i din oală cu o spumieră și pune-i într-un castron mare cu apă rece și gheață. Aceasta din urmă are rolul de a opri brusc înmuierea ardeilor. Totodată, gheața va păstra culoarea frumoasă a legumelor și pulpa elastică, pentru a fi ușor de gătit sau umplut la iarnă.

Lasă ardeii grași în apa cu gheață timp de 5-6 minute, apoi pune-i în borcane de 800 de grame, 1 kg sau 3 kg, după preferințe. Atenție, ardeii nu trebuie îndesați prea tare în borcane! Toarnă suc de roșii peste ei, adaugă frunze proaspete de țelină, pentru un parfum deosebit, și sigilează bine capacele borcanelor.

Pentru a face acest lucru, sterilizează borcanele cu ardei într-o oală plină cu apă. Lasă să fiarbă 30 de minute, după ce apa începe să clocotească. La final, scoate borcanele cu ardei pe tocătoare de lemn, învelește-le cu prosoape de bumbac și lasă-le să se răcească. Așa se conservă corect ardeii grași pentru la iarnă. Nu-i așa că este cel mai simplu truc de la țară?

În cazul în care vrei să conservi ardei grași tăiați jumătăți, metoda este la fel de simplă.

Spală bine ardeii, taie-i pe jumătate și curăță-i de cotoare și de semințe. Opărește jumătățile de ardei grași în apă clocotită și sărată timp de 2-3 minute, apoi scoate-le și lasă-le la scurs.

Așază-le apoi în borcane, pune felii subțiri de hrean și de țelină printre ele și boabe de piper întregi.

Prepară o saramură pentru murături. La un 1 litru de apă, ai nevoie de o lingură mare de sare.

Toarnă saramura peste ardei, înfiletează bine capacele borcanelor și sterilizează-le într-un vas mare.

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe