Rețetă de amandine. Cea mai simplă și gustoasă rețetă pe care s-o încerci și tu

de: Năstase Mirabela
23 06. 2020

Dacă credeai că poți mânca amandine doar la cofetărie, ei bine, te înșeli. Le poți prepara și tu acasă. E mai simplu decât crezi, dacă urmezi pașii prezentați mai jos!

Amandinele sunt printre cele mai cumpărate prăjituri din cofetărie. Sunt gustoase și aromate, și preferate de toți. Nu mai e nevoie să cumperi amandine, deoarece le poți pregăti chiar și tu acasă. Rețeta este una exrem de simplă, iar secretul este să urmezi toți pașii de mai jos.

Ingrediente rețetă de amandine

Pentru blat

    • 1 plic praf de copt
    •  2 linguri cacao
    •  6 linguri făină
    •  2 linguri ulei
    •  6 linguri zahăr
    •  6 ouă

Pentru cremă

    •  300 g ciocolata amăruie
    •  300 ml frisca lichidă

Pentru sirop

    •  200 ml apă
    •  5 linguri zahăr
    •  esenta de rom

Pentru glazură

    •  300 g zahăr
    •  150 ml apă
    •  2 linguri miere
    •  2 linguri cacao

Amandine- mod de preparare

La început, se prepară blatul. Astfel, se amestecă ouăle, apoi se mixează gălbenușurile cu zahărul, uleiul și apa, până când compoziția își dublează volumul. Se toarnă apoi și făina amestecată cu praful de copt și cacao. Se bat bine albușurile și se încorporează și ele în compoziția de gălbenușuri.

Apoi, se tapetează o taavă cu hârtie de copt și se toarnă compoziția. Se pune cuptorul la preîncălzit, până se trece testul scobitorii. Între timp, se prepară crema pentru amandine.

Se pune ciocolata într-un vas și se amestecă la foc mic, cu frișca lichidă. Atunci când ciocolata s-a topit, se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Se prepară glazura de ciocolată astfel: într-o cratiță, se pune apa și zahărul și se lasă să se fiarbă, până când se topește zahărul. Se adaugă apoi mierea și cacao și se iau de pe foc.

Se taie în două blatul și se însiropează cu un amestec de apă, zahăr și esență de rom, fierte în prealabil. Peste prima jumătate de blat se adaugă crema, după care se pune și a doua jumătate de blat însiropată. Se taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care se glazeurează fiecare amandină în parte.