Rețetă covrigi de casă. Cum poți să îi faci într-un mod sănătos și rapid chiar în cuptorul tău
Pentru cei care tânjesc după gustul covrigilor autentici, vom prezenta astăzi o rețetă de covrigi de casă cu aluat opărit. Mulți își doresc de mult această rețetă, deoarece nici în covrigării nu se mai găsesc covrigii de altădată.
Rețetă covrigi de casă. Cum poți să îi faci într-un mod sănătos și rapid chiar în cuptorul tău
Instrucțiunile și modul de preparare al acestei rețete este inspirat de pe site-ul jamilacuisine.ro. Pentru a face această rețetă, este nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 grame făină
- 300 ml apă călduță
- 50 grame unt topit
- 30 grame de bicarbonat de sodiu
- 10 grame de drojdie uscată
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriță de sare fină
- sare mare
- susan
- mac
Modul de preparare al rețetei de covrigi de casă
Se pregătește un bol în care se pune făina, apoi într-o cană se pune apa caldă, drojdia și zahărul și se amestecă pentru a dizolva puțin drojdia și se va lăsa amestecul să stea pentru 5 minute, după care se adaugă amestecul de apă și drojdie, puțin câte puțin pentru a forma aluatul. Se adaugă și untul topit, dar care a fost lăsat la răcit, apoi sarea. Se amestecă foarte bine aluatul. Se poate frământa cu mâna sau cu mixerul, până când devine suplu și ușor lipicios. Se formează o bila peste care se pune folie de plastic, se acoperă foarte bine și se lasă la călduț, pentru 45 minute, maxim o oră.
După ce crește aluatul, se ung mâinile cu făină și se ia o parte mică din aluat, care se va rula foarte ușor, cu foarte puțină făină pe mâini. După ce se formează un șnur subțire, se va forma un ”u”, apoi capetele se vor încrucișa, formând un covrig. Se procedează astfel până se termină aluatul. Covrigii se așează într-o tavă unsă cu ulei și în care a fost așezată hârtie de copt.
Opărirea și coacerea covrigilor
Separat se pune la fiert o oală cu apă în care se pune bicarbonat, în care se vor opări covrigii, pentru a avea textura de covrig. Se pune un covrig în apa fierbinte și se lasă să fiarbă un minut, după care se scoate cu o spumieră. Se pun înapoi în tavă și se va presura pe deasupra sare mare, mac sau susan. Se va proceda la fel cu toți covrigii.
În prealabil se va încălzi cuptorul la 200 de grade, pentru 20-25 de minute, până când se rumenesc frumos. Ei vor deveni ușor crocanți la exterior și moi în interior și vor avea gust de covrigi adevărați.