Anunț de ultimă oră despre relaxarea restricțiilor și redeschiderea teraselor, din 28 aprilie: „Suntem fericiți că acest lucru este posibil din nou”

Anunț de ultimă oră despre relaxarea restricțiilor și redeschiderea teraselor, din 28 aprilie: „Suntem fericiți că acest lucru este posibil din nou”
Relaxarea restricțiilor în Olanda

După o lungă perioadă de restricții dure, premierul unei alte țări din Europa a anunțat relaxarea restricțiilor de circulație și redeschiderea parțială a teraselor, începând cu data de 28 aprilie.

Primele restricții de circulație de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace

Premierul Mark Rutte a anunțat marți eliminarea resticțiilor de circulație pe timp de noapte și redeschiderea teraselor în timpul zilei, în intervalul orar 12:00-18:00. Potrivit acestuia, orice terasă va putea găzdui maximul 50 de persoane, dacă spațiul va permite acest lucru. În plus, cetățenii vor putea primi în vizită două persoane, în loc de una, așa cum era permis până acum.

„Bineînţeles că suntem fericiţi că aceste lucruri sunt posibile, deoarece societatea tinde spre libertate. Dar este o etapă a prudenţei”, a declarat Mark Rutte, premierul Olandei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Olanda a înregistrat de la începutul pandemiei și până în prezent 1, 3 milioane de cazuri de Covid-19 și 16.000 de decese din totalul de 17 milioane de locuitori.

Introducerea carantinei în ianuarie a fost primul eveniment de acest gen după cel de-al Doilea Război Mondial, eveniment care a generat cele mai multe și mai grave revolte din țară, din ultimele decenii.

Suedia relaxează restricțiile doar pentru o categorie de persoane

În urmă cu puțin timp, autoritățile din Suedia au anunțat relaxarea restricțiilor pentru persoanele care au primit prima doză de vaccin. În această țară, campania de vaccinare s-a focusat pe imunizarea persoanelor în vârstă, astfel că 2, 2 milioane de cetățeni din cei 10, 4 au primit cel puțin o doză de vaccin.

Autoritățile au permis, de asemenea, ca după o perioadă de trei săptămâni de la efectuarea primei doze, persoanele vaccinate să se poata întâlni între ele, fără măști, spărgând bariera distanțării sociale existente până atunci.

Directorul general al Agenţiei de Sănătate Publică, Johan Carlson, a explicat că aceste măsuri reprezintă o relaxare a măsurilor, însă, nimeni nu va putea pentur moment să-și reia viața de dinainte de pandemie.

“Acum este în regulă ca o bunică vaccinată să-şi îmbrăţişeze nepoţii”, a spus directorul general al Agenţiei de Sănătate Publică, Johan Carlson, potrivit Reuters.

Potrivit poziției fruntașe pe care Suedia se situează privind rata de infectare a populației, ministrul Sănătății a specificat că, pentru moment, nu există alte categorii de populație care să se bucure de o relaxare a restricțiilor.

“Până acum nu au fost vaccinate suficiente persoane ca asta să se vadă în presiunea asupra sistemului de sănătate sau la nivelul contagierilor în general”, a declarat Lena Hallengren.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI