Numele soției președintelui României este cunoscut tuturor cetățenilor. Mulți o asociază cu celebrele sale gafe vestimentare, însă puțini sunt cei care cunosc cine este femeia din spatele ecranelor și a evenimentelor publice la care se afișează. Ce religie are Carmen Iohannis, de fapt. Foto
Carmen Iohannis s-a născut pe data de 2 noiembrie 1960, având astfel 62 de ani. A fost adusă pe lume în Reghin, în județul Mureș, în familia Georgetei Lăzurcă și a lui Ion Lăzurcă. Tatăl său a avut la vremea respectivă o meserie extrem de rară pentru perioada actuală, aceea de blănar.
Din cauza activității din care-și câștiga banii, tatăl lui Carmen Iohannis a pierdut lupta și s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, în anul 2010. Bărbatul a fost afectat de substanțele folosite la tratarea pielii, motiv pentru care a rămas fără un plămân. Mama lui Carmen Iohannis s-a stins în anul 2016.
Georgeta și Ion Lăzurcă au acordat multă atenție educației fiicei lor. Carmen Iohannis a fost educată din punct de vedere cultural încă de la o vârstă fragedă. Din copilărie și chiar și acum, soția președintelui Klaus Iohannis este pasionată de arte. Când era mică, lua lecții de pian și practica baletul.
Părinții Lăzurcă și-au educat fiica în stil religios. Carmen Iohannis mergea, chiar și în perioada comunismului, la slujbele organizate la biserică. Nu la cea ortodoxă însă, fiindcă soția președintelui și soțul său au altă religie: luterană. Acest detaliu nu prea a fost dezbătut în presa românească.
Carmen Iohannis a crescut și a ales să urmeze facultatea de științe ale educației. Tânăra l-a cunoscut în anii studenției sale, prin intermediul unor prieteni din municipiul Sibiu, pe bărbatul care avea să-i devină partener de viață. Ea avea atunci 22 de ani, iar el 23 de ani.
S-au căsătorit în noiembrie 1989, chiar cu puțin timp înainte de Revoluție. Cuplul prezidențial nu are copii, Klaus Iohannis precizând, într-o intervenție pentru presa românească, faptul că Dumnezeu nu le-a oferit urmași. Nu le-a fost ușor să se împace cu această idee, însă până la urmă au acceptat-o.
„Nu poți să le ai pe toate în viață. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Infiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare.
De 14 ani sunt primar şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas”, spunea șeful statului pe vremea când era edil al muncipiului Sibiu.