Relaxarea restricțiilor în București de luni, 3 mai. Ce este permis de mâine

Relaxarea restricțiilor în București de luni, 3 mai. Ce este permis de mâine

Vești bune pentru bucureșteni. Restricțiile urmează să se relaxeze în câteva zile, asta după ce incidența a coborât, de trei zile, sub 3 la mie.

Relaxarea restricțiilor în București de luni, 3 mai

Se vor deschide sălile de spectacol, restaurantele la interior, la capacitate de 30%, începând de luni, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoca.

Restaurantele, magazine și sălile de spectacol se vor închide la ora 21:00, iar restricțiile de circulație după ora 22:00 vor rămâne în vigoare.

„Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”, a mai spus Stoica.

Când intră în vigoare decizia

Hotărârea care va fi adoptată de CMSU Bucureşti va intra în vigoare luni, la ora 00,00.

„Fiecare se poate organiza de luni în colo să deschidă sălile de spectacol şi restaurantele la interior şi doar în proporţie de 30%”, a mai spus prefectul Capitalei.

Raed Arafat a precizat anterior că se va renunța la măsurile de weekend, dacă rata de incidență scade sub 3,5 la mie.

„Dacă scădem sub 3,5 la mie, atunci nu mai avem măsurile de weekend. Rămân măsurile generale de ora 10 seara. Binenţeles, mai e un impact când coborâm sub 3 la mie – restaurantele pot să deschidă în interior cu capacitatea de 30%”, spune Raed Arafat.

„În momentul în care a scăzut sub 3 la mie se intră în scenariul de sub 3 la mie. Este o constatare, o decizie luată pe constatarea făcută”, adaugă Arafat.

Urmăriți Playtech.ro și pe