Reguli noi pentru sălile de fitness. Cum se face, de fapt, accesul din 15 iunie

Reguli noi pentru sălile de fitness. Cum se face, de fapt, accesul din 15 iunie
Reguli noi pentru sălile de fitness. Cum se face, de fapt, accesul din 15 iunie

Din 15 iunie, accesul în sălile de fitness va fi făcut doar pe bază de rezervare, astfel că fiecare persoană va avea alocată o suprafață de 7 metri pătrați pentru desfășurarea activității sportive, a precizat pentru Digi 24 Ionuț Stroe, ministrul Sportului.

Care sunt noile reguli pentru sălile de fitness

Astfel, Ionuț Stroe a explicat la Digi 24 care sunt noile reguli pentru accesul în sălile de fitness începând cu data de 15 iunie. Accesul se va face doar în baza unor programări, telefonic sau online. Fiecare persoană va avea alocată o suprafață de 7 mp pentru a-și desfășura activitatea individuală. Pentru activitățile de grup, cum ar fi aerobic, va fi alocată o suprafață de 10 mp pentru fiecare participant.

De asemenea, triajul epidemiologic și termometrizarea persoanelor vor fi obligatorii. Va fi permis accesul în vestiare, însă nu la dușuri, iar accesul la vestiare se va face pe rând. Este obligatoriu să existe și materiale de dezinfectare, iar aparatele de aer condiționat trebuie dezinfectate o dată pe săptămână.

Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de alertă

Persoanele care vin la sală au obligația de a se dezinfecta pe mâini și de a dezinfecta aparatele la care lucrează. Participanții trebuie să vină de acasă cu prosop, a mai spus ministrul. În plus, masca de protecție se folosește obligatoriu la recepție, în zonele comune, până la intrarea în sală.

Cu o săptămână înainte de încheierea stării de alertă, 16 iunie fiind ultima zi, președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de alertă urmează a fi prelungită. Potrivit legii, starea de alertă poate fi prelungită cu alte maximum 30 de zile, însă o eventuală prelungire apobată de Ludovic Orban, Nelu Tătaru și ceilalți membri ai Guvernului este supusă din nou încuviințării Parlamentului. În cazul în care Marcel Ciolacu și ceilalți parlamentari nu vor fi de acord cu măsura prelungirii, starea de alertă va înceta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI