Ce s-a întâmplat după weekendul de Rusalii. Consilierul lui Ludovic Orban trage un semnal de alarmă

Ce s-a întâmplat după weekendul de Rusalii. Consilierul lui Ludovic Orban trage un semnal de alarmă
Prețuri astronomice pe litoral. 2500 de euro pentru un sejur. Câți bani scot din buzunar turiștii

România a fost sub carantină aproape două luni, perioadă în care marea majoritate am fost obligați să stăm în casă și să avem cât mai puțină interacțiune cu ceilalți. Odată cu venirea lunii iunie marea majoritate a restricțiilor, ușor, ușor, au fost ridicate, astfel că s-a dat liber la ieșit afară.

Ce s-a întâmplat după weekendul de Rusalii

Odată cu relaxarea restricțiilor românii au ieșit în număr mare, fie la plimbare prin orașe, fie au ajuns la munte sau la mare. Cert este că numărul celor care au decis să iasă a fost unul foarte mare. Numai dacă luăm în calcul că pe litoralul românesc în prima săptămână de după relaxare s-au înregistrat peste 10.000 de rezervări, ne putem da seama de numărul celor dornici să fugă din case.

Consilierul lui Ludovic Orban trage un semnal de alarmă

În primul weekend de relaxare la mare si la munte a fost o adevărată îmbulzeală, recomandările autorităților fiind în van, astfel existând riscul unei noi escaladări a situației crizei epidemiologice, și așa destul de volatilă. Dar, mergând pe premiza fă ce zice popa nu ce face popa, asta referitor la ceea ce a întreprins premierul Orban împreună cu o parte dintre consilierii săi în acest weekend, printre care și seful cancelariei premierului, Ionel Dancă, românii au fugit în număr mare pe plajele Mării Negre și în stațiunile de la munte. Ionel Dancă, într-un interviu la Digi24, a tras un semnal de alarmă asupra acestui aspect, recomandând populației prudență și făcând apel la responsabilitate din partea românilor.

Ce s-a întâmplat după weekendul de Rusalii. Consilierul lui Ludovic Orban trage un semnal de alarmă
Ionel Dancă – Consilierul lui Ludovic Orban 

„A fost o manifestare de relaxare din partea populației, așteptată după două luni de restricții. Îndemnăm în continuare la relaxare cu grijă pentru fiecare, să se păstreze măsurile de distanțare fizică, igiena și purtarea măștii. În momentele de relaxare, unii români sunt mai puțin atenți la respectarea acestor reglementări, dar facem apel la prudență și reponsabilitate, pentru că doar așa poate reveni România la normalitate, dacă ne asigurăm că luăm toate măsurile necesare pentru a limita răspândirea efectelor. Este în interesul nostru”, a explicat Dancă.