Reguli noi pentru înscrierea la școală, în clasa pregătitoare. Ce nu mai au voie să facă părinții

Reguli noi pentru înscrierea la școală, în clasa pregătitoare. Ce nu mai au voie să facă părinții
Reguli noi pentru înscrierea la școală, în clasa pregătitoare. Ce nu mai au voie să facă părinții

Se anunță reguli noi pentru înscrierea la clasa pregătitoare, începând cu anul acesta, în București. Astfel, elevii vor fi repartizați în clase în ordine alfabetică sau prin tragererea la sorți, iar la fel vor fi aleși și învățătorii. Astfel, ”lista de copii” pentru un anumit cadru didactic nu va mai exista, susțin inspectorii școlari.

Reguli noi pentru înscrierea la școală, în clasa pregătitoare

ISMB (Inspectoratul Școlar al Municipiului București) a găsit metoda de a elimina listele de copii pentru o anumită învățătoare și, astfel, și nemulțumirile părinților. Prin urmare, clasele pregătitoare vor urma să fie formate după ce elevii vor fi repartizați în ordine alfabetică sau prin tragere la sorți ”în ședință publică organizată de unitatea de învățământ”.

Ce nu mai au voie să facă părinții

La fel se va întâmpla și în cazul învățătoarelor, pentru ca părinții să nu se mai înghesuie toți la cel mai bun dascăl al școlii și nici învățătoarele să nu-și mai aleagă elevii.

Inspectoratul Școlar al Municipiului Bcurești anunță această măsură, care va fi elaborată prin Consiliul de Administrație, stopând astfel suprapopularea la anumite clase. Mai precizăm că această măsură există deja în Timiș, acolo unde repartizarea copiilor în ordine alfabetică, la clasele pregătitoare, se face de patru ani după noile reguli. În plus, Inspectoratul școlar județean a decis implementarea acestei noi reguli după ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat, în urmă cu patru ani, un liceu din Timișoara, dar și Inspectoratul Școlar Județean Timiș, pe motiv că au aplicat criterii discrimatorii la înscrierea copiilor în școală.

ISJ Timiș, Aura Codruța Danielescu, a expplicat la Digi24 că înainte au avut loc consultări cu educatoarele, învățătoarele, dar și directorii școlilor. Totuși, părerile sunt împărțite, iar regulile greu de acceptat, a spus Danielescu, menționând că există un grad de reticență.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI