Ministerul de Interne (MAI) a rămas fără fonduri, așa că soluția lor este ca angajații să facă economii. Un semn al problemelor financiare cu care se confruntă MAI au primit şi cetăţenii. Sistemul informatic ce eliberează caziere s-a stricat, pentru că nu au plătit întreținerea acestuia.
În faţa bugetului şubred, Ministerul de Interne îndeamnă poliţiştii să facă economii la ce pot. O directivă îi sfătuieşte să aibă grijă cât de mult deschid ferestrele, ca să nu se spargă geamurile. Alte recomandări le indică să mânuiască mai cu milă aparatele de încălzire şi robinetul de la toaletă, potrivit Digi24.
Iar la intrarea în sediu aceștia trebuie să se şteargă foarte bine pe picioare. În acest fel, se consumă mai puţină soluţie de curăţat podelele şi mai puţină apă.
Utilizarea apei menajere cu conștiinciozitate ar însemna ca polițiștii să folosească de cinci sau șase ori toaleta și abia apoi să folosească apa menajeră. Legat de curațenie sunt unitați unde nu există personal de curățenie, iar asigurarea curățeniei este făcută tot de polițiști deși nu intră în atribuțiile lor, a declarat Cosmin Andreica, președinte sindicat Europol. Și asta nu e tot.
Polițistii trebuie să facă economie și la electricitate, așa se arată într-o menţiune specială de la Inspectoratul Judeţului Ilfov.
Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol, spune că situația depășește orice formă a ridicolului în condițiile în care le impune polițiștilor să nu mai folosească curentul electric peste o anumita limită, de parcă polițiștii ar trebui să stea cu ochii pe contor.
Conducerea Poliţiei Ilfov spune că nu este vorba despre economii din cauza unui buget mic, ci despre cumpătare şi reducerea cheltuielilor.